Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jak vjetar i kiša

Taman na pomisao dolaska proljeća, novi tjedan odgovara novim izazovima: Doznajte za što se trebate pripremiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je promjena vremena, vrlo slična onoj s početka ovog tjedna.

Uz jače naoblačenje bit će kiše, a u gorju će uz pad temperature od sredine dana kiša prelaziti u susnježicu i snijeg. Dakle ponedjeljno jutro će biti toplije od dana, kada će se tempertura osjetno sniziti. U kopnenim predjelima na tek nekoliko stupnjeva iznad nule. Dojam hladnoće će pojačavati i sjeverni vjetar a na sjevernom Jadranu jaka, na udare i olujna bura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Tako da će u zapadnim predjelima već ujutro biti oblačno s kišom, na sjevernom Jadranu i s pljuskovima. Sunčanije će tijekom jutra biti na istoku i jugu zemlje. Zapuhat će sjeverni vjetar, jedino još u Dalmaciji jako, na udare i olujno jugo. Jutarnja temperatura u istočnim predjelima od 5 do 10, u ostatku od 8 do 13 stupnjeva.

U nastavku dana će biti osjetno hladnije. Temperatura do tek 5 stupnjeva iznad nule. I dalje će biti oblačno s kišom, a dojam hladnoće će pojačavati umjeren do jak sjeveroistočnjak.

I na istoku će prema kraju dana biti oblačnije s povremenom kišom. Puhat će umjeren do jak sjeverni vjetar, a temperatura ovdje uglavnom još uvijek iznad 10 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu prevladavati će oblačno vrijeme s kišom ili pljuskovima, puhat će jaka i olujna bura, a tempertura će biti još niža od one ujutro. Od sredine dana će se i u gorju temperatura naglo sniziti. Bit će oko nule pa će kiša prelaziti u snijeg.

Na jugu prema kraju dana oblačnije s kišom ili pljuskovima. Uz jako, na udare i olujno jugo temperatura će ostati iznad 15 stupnjeva.

Još će uglavnom utorak ujutro biti kiše ili snijega, a zatim će se razvedravati. Idućih dana ostaje hladno, osobito ujutro kada može biti i mraza, dok će tijekom dana temperatura ipak postupno rasti.

Utorak će i na moru biti kiše ili pljuskova, a zatim od srijede većinom sunčano. Bit će i vjetrovito na jugu još utorak jugo, a zatim će zapuhati umjerena i jaka bura. U srijedu na udare i olujna ili orkanska. Danju će i biti postupno toplije.

Pred nama je nova promjena. U ponedjeljak, ali i idućih dana će nam trebati toplija odjeća.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene