Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čovjek - ključ uspjeha u turizmu

Nagrada ovogodišnjim najboljim turističkim djelatnicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadovoljan gost najbolja je reklama za turizam, a do zadovoljnog gosta vode recepcionari, konobari ili vozači svi oni koji rade u turzimu. Godišnje nagrade Hrvatske turističke zajednice stoga i nose naziv Čovjek - ključ uspjeha u turizmu.

Anica Daničić, najbolja hotelska domaćica 2011., koja radi kao domaćica u hotelu Belleveu, radni dan započinje u 7 ujutro. 'Iz kompjutera izvadim sve podatke, taj raspored prenosim svome timu i onda počinje čekiranje svih prostora', pojašnjava.

Pročitajte i ovo Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona"

Prije nego gosti stignu sve mora biti spremno, a gotovo da ne postoje nemogući zahtjevi. 'Imali smo jedne goste koji su svake večeri željeli u apartmanu drugu nijansu cvijeća, u nijansi orhideje koje su željeli svaku večer na svome krevetu', prisjetila se.

Prvo što goste dočeka u hotelu je recepcioner. Željko, koji već 37 godina radi na recepeciji hotela Hilton Imperial, tvrdi najvažniji je osmjeh. 'Ako ste vi raspoloženi i nasmiješeni to sve utječe na gosta i on je odmah raspoloženiji', kaže Željko Soče, najbolji recepcioner 2011.Hotelski gosti upravo na recepciji saznaju odgovor na sva svoja pitanja, pa bila ona i neobična.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene