Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Nadzornog odbora

"Uljanik je u dubokoj krizi, opoziv Uprave ne bi normalizirao situaciju"

Radnici Uljanika (Foto: dnevnik.hr) - 2
Radnici Uljanika (Foto: dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Nadzorni odbor Uljanika smatra da što prije treba uspostaviti likvidnost tvrtke te kako u tom cilju ne treba poduzimati ništa što ne bi pridonijelo normalizaciji, u što ubraja i opoziv uprave, s obzirom da je njen predsjednik Gianni Rossanda dao mandat na raspolaganje.

Na posljednjoj sjednici Nadzornog odbora zaključeno je kako se "društvo zajedno sa svim povezanim i ovisnim društvima, nalazi u dubokoj krizi, opterećeno je štrajkom radnika, te u tim okolnostima nije na dobrobit Društva poduzimati radnje koje bi mogle imati daljnje nesagledive posljedice i ne bi mogle doprinijeti normalizaciji stanja, a u takve radnje, s obzirom na sve navedene okolnosti, Nadzorni odbor ubraja i opoziv Uprave"

Pročitajte i ovo Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Nakon proglašenog stečaja Ministar Horvat o Uljaniku: "Država je iskoristila sve legitimne metode kako bi zaštitila radnike" Slika nije dostupna Gotovo je Otvara se stečaj Uljanika d.d., Plenković: "Stečaj nije likvidacija, radnici će dobiti plaće"

Iz Nadzornog odbora poručuju kako se stavljanje mandata na raspolaganje ne može smatrati ostavkom već "činom koji za na Nadzorni odbor ima učinak prebacivanja odgovornosti za njega za stanje društva".

NO je zaprimio 12 kandidatura za članove novog NO-a te će Glavnoj skupštini predložiti izbor pet članova. Nova redovita Glavna skupština sazvat će se za 16. listopada 2018. godine dok će imena predloženih kandidata kao i njihovi životopisi biti objavljeni uz poziv za navedenu sjednicu Redovite Glavne
skupštine, najkasnije 5. rujna 2018..

Nadzorni odbor je od Uprave zatražio da u roku od sedam dana podnese izvješce o aktualnom stanju Društva i poslovanja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene