Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Netko potiče sve''

Nadbiskup Hranić: Ženama u Hrvatskoj treba zaštita od nasilja, ali ne isključivo kroz Istanbulsku konvenciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je vjernicima uputio svoju Uskrsnu pastirsku poruku, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić komentirao je i ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Nadbiskup Hranić ističe da ženama u Hrvatskoj treba zaštita od nasilja, ali ne isključivo kroz Istanbulsku konvenciju. Taj se cilj, uvjeren je đakovačko-osječki nadbiskup, može postići i na druge načine, te dodaje da za Hrvatsku nema nikakvih sankcija u slučaju da ne ratificira spomenutu Konvenciju.

Pročitajte i ovo Veliki prosvjed protiv nasilja nad ženama - 1 Sigurnost za sve FOTO Prosvjedovale žene diljem Hrvatske: ''Društvo će najprije osuditi ženu, a tek onda nasilnika'' Erika Valić, predsjednica Udruge Ruka Gašenje vatre Biskupi izdali priručnike kako ne zlostavljati djecu seksualno. Udruga nezadovoljna: "To nisu stvari koje se uče sada. Ili znate što je moral ili ne znate"

''Imam dojam da netko potiče ove, da tako nazovem pod navodnicima, ideološke rasprave kako bismo mi glodali ta pitanja, a kako bi druge stvari ostale nezapažene. Nije mi uvijek jasno što se u pozadini događa, ali to očito nekome odgovara'', rekao je Hranić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene