Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljačka strateške kompanije

"To je čisto obmanjivanje javnosti": Vlada se oglasila o tvrdnji da se za Škugora zauzeo bivši ministar po nalogu Plenkovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tjednik Nacional ekskluzivno donosi tvrdnje o vezama koje Damir Škugor ima s vrhom HDZ-a. U Vladi sve demantiraju.

Predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon navodno je izjavio kako se za Damira Škugora, prvoosumnjičenog u golemoj aferi malverzacije s plinom, zauzeo bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić i rekao mu da prenosi želju premijera Andreja Plenkovića, tvrdi izvor za današnji broj Nacionala.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Jačanje hrvatskih snaga Plenković otkrio novi potez vojske nakon Rafalea: "To je ključni veliki projekt " Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Teške riječi Plenković prozvao tri stranke: "Svi su korumpirani. Žele porobiti institucije progona, to je jasno kao dan"

Pišu kako vrh HDZ-a i izvori bliski Ćoriću najoštrije demantiraju te navode, ali više izvora iz stranke za tjednik tvrdi da Škugor nije tek neki član lokalnog ogranka stranke, već je blizak supružnicima Niki i Martini Dalić. Preko Krunoslava Katičića, pišu, povezan je i s premijerom. Navodno je imao i podršku Plenkovića da preuzme HEP.

Nacionalov izvor spreman je posvjedočiti na sudu tko je od premijerovih ljudi omogućio izlet Damira Škugora u Ini.

Vlada: "Premijer nema veze sa Škugorom"

U Vladi sve i službeno opovrgavaju i odbacuju tvrdnje da Škugor ima veze s Plenkovićem.

"Pokušaj da se za poslove kupnje i prodaje plina, koje istražuje USKOK, odgovornost pripiše Vladi čista je zamjena teza i obmanjivanje javnosti. Predsjednik Vlade nema nikakve veze s pozicijom g. Škugora u Ini, niti ga osobno poznaje.

Odgovore na pitanja o poziciji g. Škugora u Ini treba dati Ina, a ne Vlada, čije su službe pri Ministarstvu financija i otkrile sumnjive poslovne procese i transakcije te blokirale nezakonito stečenu imovinu", rekli su u Banskim dvorima za DNEVNIK.hr.

U akciji koju su u subotu pokrenuli USKOK i policija na meti istražitelja našli su se direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić, s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Šteta za INA-u navodno prelazi milijardu kuna. Premijer Plenković i članovi Vlade jučer su ponavljali kako je akcija USKOK-a dokaz da pravna država funkcionira.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene