Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"mir kod Boga"

Škugor planirao gotovo pola milijarde kuna prebaciti u Švicarsku? Njegova obitelj imala rezerviranu klupu u crkvi

Crkva Gospe od Zdravlja, Dubrava
Crkva Gospe od Zdravlja, Dubrava Foto: ŠibenikIN
Sve je više informacija koje cure u javnost u aferi malverzacija s plinom u Ini, a cure i detalji iz privatnih života glavnih aktera.

U akciji koju su u subotu pokrenuli Uskok i policija na meti istražitelja našli su se direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Šteta za INA-u navodno prelazi milijardu kuna, protuzakonita zarada Damira Škugora i njegova oca je gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak za 68,9 milijuna kuna.

Istražitelji sumnjaju da je Škugor od lipnja 2020. do 27. kolovoza 2022., u Zagrebu, Šibeniku i Vinkovcima, kao direktor Plina i energije Industrije nafte i zamjenik predsjednika nadzornog odbora Plinare istočne Slavonije povezao u zajedničko djelovanje ostale osumnjičenike pri čemu su prirodni plin kojim raspolaže Ina prodavao po cijenama ispod tržišne cijene.

Jutarnji list navodi pak kako su otac i sin Škugor planirali prebaciti 480 milijuna kuna u UBS banku u Švicarskoj.

U međuvremenu cure i detalji iz privatnih života glavnih aktera. Navodno da je uhićeni direktor Ine donirao za obnovu crkve, a da je njegova obitelj imala rezervirano mjesto u prvom redu. 

"Baš je Damir Škugor imao svoje mjesto u našoj crkvi, i nitko na to mjesto u prvom redu nije smio sjesti. Donirao je 100.000 kuna za crkvu i time valjda kupio mir kod crkve i Boga", ispričao je anonimni sumještanin iz Dubrave pored Šibenika par crtica iz života obitelji smijenjenog direktora Ine kojeg terete da je s drugim osumnjičenicima nezakonitim trgovanjem plinom Inu oštetio za milijardu kuna.

Susjed je za ŠibenikIN još dodao kako Damir nije često bio na misi, ali su majka i otac Dane, na čijem je računu navodno pronađeno nevjerojatnih gotovo 500 milijuna kuna što je i upalilo alarm kod istražitelja, skupljali novčane priloge u crkvi Gospe od Zdravlja.

Crkva Gospe od Zdravlja, Dubrava Crkva Gospe od Zdravlja, Dubrava Foto: ŠibenikIN

"Majka mu se ponašala kao da je crkva njena", kaže čitatelj koji u nedjelju na misi očekuje rekordnu posjećenost. 

Dane i njegova supruga povodom 50. obljetnice braka u crkvi su podigli i zavjetni kamen.

Pročitajte i ovo Ilustracija komentirali i opskrbu plinom Oglasili se Uprava i Nadzorni odbor Ine: "Nismo odlučivali o spornim ugovorima, te ovlasti je imao Škugor"

Pročitajte i ovo Ante Biluš OBJASNIO KAKO JE SVE POČELO Šef Ureda za pranje novca otkrio nove detalje krađe u Ini: ''Ovo je najveća zapljena novca u našoj povijesti''

U akciji koju su u subotu pokrenuli USKOK i policija na meti istražitelja našli su se, osim Damira Škugora i predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Šteta za Inu navodno prelazi milijardu kuna, protuzakonita zarada Damira Škugora i njegova oca je gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak za 68,9 milijuna kuna.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene