Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLICIJA UPOZORAVA

Namjerno udario osobu s invaliditetom na pješačkom prijelazu: Pješak je u strahu pružio ruku, a onda...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opatijska policija utvrdila je kaznenu odgovornost 40-godišnjaka koji je na obilježenom pješačkom prijelazu namjerno udario 54-godišnjaka.

Opatijska policija kazneno je prijavila 40-godišnjeg vozača koji je u srijedu automobilom namjerno udario 54-godišnju osobu s invaliditetom na pješačkom prijelazu u Ičićima. Kako je izvijestila PU primorsko-goranska, vozač je udario Austrijanca koji je potom zadobio teške tjelesne ozljede te mu je pružena medicinska pomoć u KBC-u Rijeka.

"Od straha da ga ne ozlijedi, pješak je prema vozilu pružio ruku i s njom dotaknuo vozilo te udario po poklopcu motora kako bi ga zaustavio u prolasku. No, vozača to nije spriječilo u nastavku vožnje, već ga je naprotiv razljutilo, pa je na 54-godišnjeg pješaka namjerno krenuo vozilom i udario ga", priopćili su.

Pročitajte i ovo Policija - Ilustracija - 6 Očevid u tijeku Užas na cesti: Jedna osoba poginula u sudaru auta i motocikla
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NESREĆA U SPLITU Policija traži svjedoke: Sudarili se motor i automobil, teško ozlijeđene dvije osobe

Kako ne bi dolazilo do takvih situacija u prometu, policija je apelirala na vozače da budu smireni u vožnji, osobito u naseljenim i turističkim mjestima gde su moguće gužve, kao i zastoji u prometu.

Zbog većih gužvi tijekom blagdana i u turističkoj sezoni, policija upozorava kako vozačima može pasti koncentracija, a osobito onima koji su konzumirali alkohol ili droge. Upravo zato, vozačima savjetuju sljedeće:

1. Pješačkom prijelazu približavajte se sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožavate pješake, odnosno tako da na vrijeme možete zaustaviti svoje vozilo da bi propustili pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

2. Zaustavite vozilo i propustite uvijek pješake na kolniku ako su pješaci djeca, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom, starije i iznemogle osobe.

3. Pješake obvezno propustite iako su tek stupili na kolnik.

4. Ne parkirajte svoje vozilo na nogostupu, na pješačkom prijelazu i na udaljenosti manjoj od pet metara od tog prijelaza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene