Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za žrtve Vukovara

'Grad Oluje uz grad heroja': Na kninskoj tvrđavi gorjele 22 bengalke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadeset i dvije godine nakon ratnog stradanja Vukovara cijela se zemlja prisjeća žrtava grada heroja. Na kninskoj tvrđavi tom su prilikom zapaljene 22 bengalke.

U znak sjećanja na žrtve Vukovara i Knjinanini su u svom gradu zapalili svijeće, ali i bengalke na kninskoj tvrđavi. Uz poruku 'Grad Oluje uz grad heroja' i Knin se kao i ostali Hrvatski gradovi prisjetio teškog ratnog stradanja grada na Dunavu.

Pročitajte i ovo Marina Bešić Đukarić Tko može, neka ne ide Odlučeno kako će izgledati Kolona sjećanja u Vukovaru, slijedom uputa epidemiologa: "Na razmak će paziti COVID redari" Kolona sjećanja snimljena dronom - 4 Tisuće ljudi u koloni Ovako je kolona sjećanja izgledala iz zraka: ''Jednostavno nisam mogao ne doći''

Na današnji dan prije 22 godine, nakon tri mjeseca otpora, slomljena je obrana Vukovara i u grad su ušli pripadnici bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi.

>> Vukovar: Očekuje se 100.000 ljudi, stiže i general Ante Gotovina

U bitki za grad heroj, koja je započela 25. kolovoza 1991. ubijene su 1624 osobe, a ranjeno ih je 1219. Nakon pada grada u srpske logore odvedeno je oko 8000 vukovarskih branitelja, a iz razrušenog grada prognano je oko 22.000 ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene