Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija im na tragu?

Na Facebooku ponovno aktivna grupa koja vrijeđa djevojke i djevojčice iz Vinkovaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nasilje putem interneta sve više uzima maha i u Hrvatskoj. Djeca su najčešće žrtve, ali i zlostavljači. Svaki drugi hrvatski osnovac izložen je seksualnim sadržajima na internetu, a svaki treći takav je sadržaj primio na svoj e-mail. Najnoviji slučaj zlostavljanja na internetu pojavio se u Vinkovcima gdje posla ima i policija.

Na društvenoj mreži osvanula je grupa pogrdnoga imena. Nepoznati autor objavljuje fotografije vinkovačkih djevojčica i djevojaka nazivajući ih uvredljivim imenima. 'Kao što smo vam i obećali, vratili smo se. Kao iznenađenje koje smo obećali prirediti za vas napravili smo web stranicu kako bi lakše mogli vidjeti slike te imati u dro**** ime i prezime uvid', piše u opisu Facebook stranice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni

Vinkovčani su zgroženi. Mnogi strahuju za svoju djecu i osuđuju ovakve poteze na internetu. Tužbu savjetuju i stručnjaci osječkog Centra za nestalu i zlostavljanu djecu. 'Pozivam roditelje da se udruže, neka kontaktiraju Centar i vjerujem da bi nekom zajedničkom tužbom mogli doći do toga tko je počinitelj ove stranice', savjetuje Tomislav Ramljak iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

>> Nove tehnologije tinejdžeri koriste za - zlostavljanje!

Za autorom, doznajemo, već traga i vinkovačka policija. 'Autor mijenja IP adrese. Na taj način pokušava zavarati svoj trag. Međutim, ja vjerujem da bi policija uz kvalitetnu istragu mogla doći do osobe', kaže Ramljak.

Zlostavljanje na internetu, osobito među maloljetnicima, sve je češća pojava. 'Zlostavljanje na socijalnim mrežama, na internetu se mora uzet ozbiljno jer ostavlja stvarno dalekosežne posljedice koje mogu rezultirati suicidom maloljetnika', upozorava Ramljak. Posljednja žrtva je 15-godišnja djevojčica iz Zagorja. Sumnja se da ju je u smrt otjeralo upravo vrijeđanje na internetu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene