Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bili su jako kratki

VIDEO Oglasila se policija nakon sramotnog divljanja na Dan sjećanja: Četvorica muškaraca napala automobil srpskih oznaka, policajci nisu reagirali

Incident u Nuštru
Incident u Nuštru Foto: Screenshot/Youtube Portal Novosti
Uoči Kolone sjećanja četvorica su muškaraca na izlazu iz Nuštra napali studente koji su se vozili u automobilu sa somborskim tablicama. Iz vukovarsko-srijemske policije izvijestili su da provode utvrđivanje činjenica u vezi napada.

Redakcija tjednika Novosti došla je u posjed snimke na kojoj se vidi kako četvorica mlađih muškaraca izlaze iz automobila vukovarskih registarskih oznaka te uz povike nasrću rukama i nogama na drugi automobil sa somborskim tablicama. 

Prema riječima svjedoka koji je zabilježio napad, muškarci su 18. studenog napali automobil koji se kretao u pravcu Vinkovaca iz Vukovara, na izlazu iz Nuštra. Incident se dogodio malo iza 10 sati prijepodne, u isto vrijeme kada se u Vukovaru održavala kolona sjećanja.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski optužuje Rusiju Zelenski upozorio na treći svjetski rat: "Na Balkanu Putin već trenira ljude koji će izazvati sukob. Pokušao me ubiti pet puta"

Očevidac napada koji se tog dana sporo vozio u koloni automobila ispričao je detalje za Novosti:

"Ubacili su se ispred mene, a iza vozila sa srpskim registarskim oznakama. Tad su počeli s gestikulacijom, trubljenjem i nabijanjem na to vozilo, dali su im do znanja da stanu. Onda sam shvatio da nešto nije kako treba, kako zbog dana koji se obilježavao tako i srpske registracije. Zato sam iz predostrožnosti upalio kameru na mobitelu. Tamo se vidi da su psovali, lupali u automobil i otkinuli retrovizor. Na snimci se vidi i da jedan od njih nosi crnu majicu s grbom HOS-a", govori svjedok koji je htio ostati anoniman.

Vozač koji je snimio incident dao je izjavu u policijskoj postaji u Vinkovcima. Rečeno mu je da su napadnuti studenti iz Srbije koji su išli u Bosnu i Hercegovinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija bon, novac ili figa u džepu? Ova tvrtka isplaćuje božićnicu od čak 1670 eura: U anketi vas pitamo hoće li i vas poslodavac nagraditi

"U stanici su mi rekli da su odustali od progona i privatne tužbe, jer, kako je rečeno, ne žele dolaziti na sud i biti izloženi javnosti. Isto tako, rekli su mi da su oštećenja na njihovu autu postojala i prije. Ne ulazim u to, ali shvatio sam da od toga neće biti ništa i da će taj zapisnik završiti u ladici", prepričava svjedok.

Policija gledala napadače kako odlaze

Sve se odigralo u prisustvu policije, a četvorica muškaraca na licu mjesta nisu dobili čak ni prijavu za remećenje javnog reda i mira.

Poslali smo upit PU vukovarsko-srijemskoj, odgovor još nismo dobili, ali je policija u odgovoru Hini poručila:

"Postupamo i provjeravamo činjenice u svezi toga događaja", rečeno je ukratko iz vukovarsko-srijemske policije. 
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene