Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neimenovani izvor izjavio je kako će bivši šef jugoslavenske tajne službe Zdravko Mustač u poslijepodnevnim satima najvjerojatnije biti predan njemačkim vlastima.


Bivši šef jugoslavenske tajne službe Zdravko Mustač najvjerojatnije će u poslijepodnevnim satima biti predan njemačkim vlastima koje ga traže zbog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića kod Muenchena 1983. godine, doznaje se od izvora bliskog policiji.

Vezani članci Spomen-obilježje poginulim ruskim novinarima Kaznene prijave zbog ubojstva ruskih novinara prije 30 godina: Izrešetali im automobil pa ih dokrajčili hicima iz pištolja Filip Zavadlav osuđen na 40 godina zatvora Zavadlav dobio 40 godina zatvora, proglašen krivim za krvavi pohod: "Ovo je jedan od najbrutalnijih događaja u Hrvatskoj"

Taj je neimenovani izvor izjavio kako će Mustač najvjerojatnije otputovati jednom od dviju poslijepodnevnih zrakoplovnih linija za Muenchen. Inače, Mustača su ispred njegove obiteljske kuće u Svetoj Nedjelji oko 13 sati snimili okupljeni fotoreporteri kako u pratnji dvije osobe ulazi u automobil i odlazi u nepoznatom smjeru.

Pravni zastupnici Đurekovićeve udovice zadovoljni odlukom o Mustaču

Neslužbene informacije da će Mustač popodne biti predan Njemačkoj ima i njegova odvjetnica Lidija Horvat, koja je je kazala kako ni njoj niti njenom branjeniku još nije dostavljena odluka Vrhovnog suda, kojom je odbačena Mustačeva žalba na odluku varaždinskog suda o njegovu izručenju Njemačkoj.

'Ni ja ni gospodin Zdravko Mustač odluku Vrhovnog suda još nismo dobili. Strašno je da će čovjek biti već u avionu za Njemačku, a odluka još nije dostavljena', požalila se Horvat.

Inače, ona je jučer u ime svog klijenta uputila Europskom sudu za ljudska prava u Strasborugu prijedlog za određivanje privremene mjere radi obustave, odnosno odgode predaje po Europskom uhidbenom nalogu. Smatra, naime, da su odlukom varaždinskog Županijskog suda o izručenju teško povrijeđene odredbe Europske konvencije o ljudskim pravima. Njemačko tužiteljstvo traži Mustača zbog optužbi za pomaganje i poticanje na ubojstvo Đurekovića. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook