Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrepčanka (68) platit će 390 kuna kazne zbog remećanja javnog reda i mira.


Zagrepčanka (68) mora platiti kaznu od 390 kuna jer je njemačke državljane nazvala 'nacističkim p.....'. 68-godišnjakinja je na Prekršajnom sudu u Zadru proglašena krivom zbog remećenja javnog reda i mira dvije godine od obračuna s parom koji je ljetovao u nedaleko nje na otoku Murteru.

Vezani članci Kupači na plaži Slanica na otoku Murteru - 2 Jedva se prolazi između ručnika: Najpoznatija plaža na Murteru puna kao da je 2019. Plaža na Murteru - 2 Usred sezone ostali bez liječnika: "Koji mozak misli da turističkom mjestu ne treba hitna pomoć?"

Incident se dogodio nakon ljetne oluje 22. kolovoza 2014. godine kada je njemačka obitelj čistila prilazni put od posljednica nevremena.Čisteći su prešli na zemljište Zagrepčanke koja ih je zbog toga odlučila zasuti govorom mržnje. Nije se zaustavila samo na verbalnim uvredama nego je i kamenom pogodila dijete i bacala zemlju na susjedu kod koje su Nijemci odsjeli. Intervenirala je policija.

Zagrepčanka je na sudu tvrdila da je Nijemac prvi nju uvrijedio, ali i opovrgnula da im je rekla 'nacističke p...., maknite se odavde, idite kuda pripadate'. Međutim, priznala je da je burno reagirala jer su Nijemci kopali po njenom terenu.

Ipak, sud je odlučio povjerovati svjedočenju 58-godišnjakinje kod koje su Nijemci odsjeli, a koja je, među ostalim, rekla da je Zagrepčanka Nijemcima vikala 'p... nacističke'.

Pri izricanju presude kao olakotne okolnosti uzeti su joj djelomično priznanje, ranija neosuđivanost i loše imovinsko stanje, piše Zadarski.hr.