Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izjednačavanje s radnicima

Uskoro i obrtnicima naknada za nezaposlenost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrtnici će uskoro moći imati ista prava na naknadu za nezaposlenost kao i radnici, dogovorio je ministar rada Mirando Mrsić s predsjednikom obrtničke komore Dragutinom Ranogojcem. Dobivat će i potpore za zapošljavanje radnika.

Ministar je komentirao i nastavak razgovora s poslodavcima i sindikatima oko izmjena zakona o radu. Novi način računanja godišnjeg odmora, prijedlog mogućnosti davanja otkaza za vrijeme bolovanja, neplaćena stanka za vrijeme radnog vremena samo su neki od dijelova zakona o radu za koje poslodavci predlažu izmjene.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraživanje Svaki peti radnik osjeća se diskriminiranim: Što rade poslodavci? Ilustracija - 1 ŽIVOT NA TRACI Skraćeni radni tjedan i dalje kao SF: Umjesto da radimo kraće za više, radit ćemo duže za isto ili još i manje?

>> Mrsić: Zakon o radu ne odgovara sadašnjem trenutku, moramo donijeti novi!

'Radnici su oni koji su najslabija karika, Zakon o radu mora njih štititi, ali ujedno mora omogućiti i restrukturiranje gospodarstvo, to su dva cilja koja su pred nama. Treći cilj je onaj koji je vezan uz sudsku praksu', ističe ministar Mrsić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene