Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđen na 20 godina zatvora

Mrkšić će kaznu za zločine na Ovčari služiti u Portugalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haaški osuđenik Mile Mrkšić iz 'vukovarske trojke' prebačen je jučer u Portugal gdje će izdržavati 20-godišnju kaznu zatvora

Kazna je to na koju ga je osudio Međunarodni sud zbog zločina nad nesrpskim zatočenicima na farmi Ovčara kod Vukovara 1991. godine, prenosi agencija Tanjug priopćenje haaškog suda.

Pročitajte i ovo Policija traga za osumnjičenima za ratne zločine u Baranji kazneno prijavljeni Policija traga za osmoricom zbog ratnih zločina u Baranji: "Ozljeđivali su ih, nanosili im patnju i bol, neki su se pokušali ubiti" Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu

 >> Trojica bosanskih Srba optužena za ubojstvo ratnih zarobljenika

Sudsko vijeće je proglasilo Mrkšića krivim za pomaganje i podržavanje ubojstva, mučenja i okrutnog postupanja prema ratnim zarobljenicima na poljoprivrednom dobru Ovčara 20. studenog 1991. godine.

Mrkšić je osuđen 27. rujna 2007. na 20 godina zatvora i prvi je haaški osuđenik koji će kaznu izdržavati u Portugalu, jednoj od 17 država s kojima je Međunarodni sud potpisao ugovor o služenju kazni. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene