Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ravnateljica HZZ-a

'Možemo biti zemlja lider u stvaranju radnih mjesta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Polovica svjetske radne snage zarađuje manje od dva dolara na dan. Primanje plaće dostojne čovjeka osnova je dostojanstvenog rada, koji je uz nezaposlenost, bio glavna tema na sedmoj konferenciji regionalnih Zavoda za zapošljavanje.

Iz mjeseca u mjesec, nezaposlenost se povećava u cijeloj regiji, u BiH je dosegnula 27 posto, u Srbiji, 19,2 posto. Ipak, sa 70 tisuća radnika koji ne primaju plaću, više od 330 tisuća nezaposlenih koji čekaju na radno mjesto, dosta smo postigli, tvrde stručnjaci.

Pročitajte i ovo Ilustracija NOVA RUNDA VAUČERA Uz pomoć države do boljeg posla: Pogledajte kako i koji su programi najpopularniji Ilustracija POMOĆ I NAKNADA Država kažnjava nezaposlene koji se žele obrazovati? ''Odobrili su mi zahtjev, krenula sam, ali ima jedan problem''

'Ne samo u pogledu stvaranja radnih mjesta, u pogledu socijalne sigurnosti, ravnopravnosti, antidiskriminacije, to su stvari, kad pogledam druge zemlje, reći da smo razvijenije od njih i možemo biti lider u ovom dijelu Europe i tome i stremiti', kaže Ankica Paun Jarralah, ravnateljica HZZ-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene