Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće prikupljati potpise

MOST traži ostavku Blaženke Divjak – tvrde da više nema povjerenje učitelja i nastavnika

Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr)
Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Zastupnici Mosta nezavisnih lista traže ostavku ministrice Divjak jer smatraju kako ona više ne uživa povjerenje učitelja i nastavnika

Kao dodatan razlog za ostavku ističu i to što još uvijek „nemamo ni reformu obrazovanja“. Ipak, neće ići u prikupljanje potpisa za opoziv jer je na vlasti, kažu, trgovačka većina koja se drži zajedno.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Želi predstaviti program Grmoja: "Ako je sve tako idealno kao što Plenković tvrdi, zašto izbjegava sučeljavanje" Nikola Grmoja Tko je Nikola Grmoja? Mostov bombarder iz Metkovića: Uvijek spreman na fajt, na granice bi slao vojsku

No, apeliraju na moralnu odgovornost ministrice kako bi se konačno utvrdilo je li i ona HNS-ov žetončić ili ima osobnog integriteta.

Saborski zastupnik MOST-a, Marko Sladoljev, istaknuo je i kako u hrvatskom Saboru postoje zastupnici koje nisu vidjeli te za koje ne znaju ni kako izgledaju. „Kada saborski zastupnik ne dođe na svoj posao, kažnjava ga se sa 150 kn, a profesor će biti kažnjen sa 350 kuna“ nastavio je Sladoljev aludirajući na štrajk.

„Sada se obrazovna reforma uopće ne može provoditi jer su profesori, učitelji i nastavnici u štrajku. Ništa nije pripremljeno za to, imamo potpunu konfuziju i izmjenu pravilnika“ istaknuo je pak u svojim prozivkama ministrice Divjak MOST-ov Nikola Grmoja.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene