Zastupnici Mosta nezavisnih lista traže ostavku ministrice Divjak jer smatraju kako ona više ne uživa povjerenje učitelja i nastavnika

Galerija


Kao dodatan razlog za ostavku ističu i to što još uvijek „nemamo ni reformu obrazovanja“. Ipak, neće ići u prikupljanje potpisa za opoziv jer je na vlasti, kažu, trgovačka većina koja se drži zajedno.

Vezani članci Štrajkaši prosvjeduju (Foto: Dnevnik.hr) Nastavljen prosvjed u Đuri Đakoviću, podržali ih i prosvjetari iz okolnih škola: "Nećemo razgovor, hoćemo rješenja"! Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) Divjak: "Jučer smo čuli jedan racionalan kompromis. Sad se moramo okrenuti učenicima"

No, apeliraju na moralnu odgovornost ministrice kako bi se konačno utvrdilo je li i ona HNS-ov žetončić ili ima osobnog integriteta.

Saborski zastupnik MOST-a, Marko Sladoljev, istaknuo je i kako u hrvatskom Saboru postoje zastupnici koje nisu vidjeli te za koje ne znaju ni kako izgledaju. „Kada saborski zastupnik ne dođe na svoj posao, kažnjava ga se sa 150 kn, a profesor će biti kažnjen sa 350 kuna“ nastavio je Sladoljev aludirajući na štrajk.

„Sada se obrazovna reforma uopće ne može provoditi jer su profesori, učitelji i nastavnici u štrajku. Ništa nije pripremljeno za to, imamo potpunu konfuziju i izmjenu pravilnika“ istaknuo je pak u svojim prozivkama ministrice Divjak MOST-ov Nikola Grmoja.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr