Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HZZO joj prijeti ovrhom

Objava ove mlade majke podigla je prašinu u Hrvatskoj, a za DNEVNIK.hr kaže: "Neću šutjeti! Nikad nam neće biti bolje budemo li šutjeli"

Ana Filipović, privatni album (Foto: Facebook)
Ana Filipović, privatni album (Foto: Facebook) Foto: Facebook
Ana Filipović podigla je prašinu u javnosti svojim statusom u kojem je objasnila kako joj zbog pogreške HZZO-a danas prijeti ovrha. Iako posljednjih dana sluša komentare kako je najbolje da šuti i plati, za DNEVNIK.hr poručila je da šutjeti – neće.

Mlada majka Ana Filipović privukla je pozornost javnosti objavom na Facebooku u kojoj je progovorila o pogrešci HZZO-a zbog koje joj danas prijete ovrhom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobila je tužbu Majka koja je podigla prašinu statusom za DNEVNIK.hr demantira HZZO: "Pogledajte samo neke od poruka" Ana Filipović (Foto: Ana Filipović/Facebook) Zbog njihovog krivog obračuna HZZO o slučaju majke kojoj prijete ovrhom: ''Trošak zateznih kamata neće biti na njen teret''

Naime, kako je objasnila, ona je 2016. godine bila na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći, a HZZO joj je pogrešno obračunao iznos plaće na bolovanju, zbog čega je ispalo da joj je dio novca preplaćen. Zbog toga je nedavno dobila tužbu od HZZO-a kojom se traži da im vrati iznos od 5000 kuna plus kamate koje su oko 2000 kuna u roku od 8 dana, pod prijetnjom ovrhe.

"Dakle… ups, uhljeb koji radi na našem obračunu nije dobro obračunao nešto prije 2 godine pa nam sad trebas dati 5000 kuna plus kamatu na našu grešku. Ma milina", napisala je ogorčena majka koja je sigurna da nije jedina s ovakvim slučajem pa je svoj status iskoristila da pozove sve žene i majke da joj se jave.

Njezin status od objave je podijeljen gotovo 4000 puta, a ona je za DNEVNIK.hr objasnila kako je u tužbi koju je dobila od HZZO-a navedeno da joj je rješenje u kojem je obavještavaju o ovoj situaciji poslano još prošle godine te da se ona na njega oglušila.

"Budući da mi je dostavljena kopija tog dopisa, iz nje sam vidjela da su oni to poslali na krivu adresu na kojoj ja ne živim već godinama (ni nitko moj), premda su još od trena predavanja mog zahtjeva imali moju ispravnu adresu", rekla je i dodala kako ima sačuvan i zahtjev kao dokaz na kojem jasno piše njezina ispravna adresa.

"Da stvar bude još apsurdnija, provela sam čitav ponedjeljak zivkajući HZZO kako bi dobila odgovore na pitanja, ali mi nitko nije znao reći o čemu se radi, prespajali su me više puta, da bih u utorak napokon dobila gospođu koja je vodila moj slučaj i koja mi je rekla: 'Ja s tim nemam više ništa, ja sam to proslijedila dalje'", ispričala nam je majka koja je nakon inzistiranja da joj se da kontakt osobe s kojom može razgovarati o svom slučaju dobila broj pravne službe. A oni joj, kaže, potom čitavu srijedu nisu odgovarali na pozive.

Šokirana je, rekla nam je, brojem žena koje su se u roku od 24 sata javile s istim problemom.

"Ne stignem sve ni pročitati, brojka je blizu tisuću slučajeva. Previše da bi bile slučajne pogreške", kaže.

Želi da se postavi pitanje kako je moguće da se HZZO "razbacuje tolikim novcem zbog grešaka u obračunu, a za teško bolesnu djecu nema novaca".

"Želim da se postavi pitanje kolike se cifre zgrću na kamate koje moramo plaćati za njihove pogreške? Slušam komentare 'šuti i plati, nemaš šanse protiv njih'. Neću šutjeti. Nikad nam neće biti bolje budemo li šutjeli", zaključuje.

Status koji je privukao pozornost javnosti

U nastavku u cijelosti pročitajte i njezin status koji je podigao prašinu u javnosti:

"Dakle u sandučiću me dočekalo ljubavno pismo... tužba od HZZO-a da su mi greškom pretplatili bolovanje vezano za komplikacije u trudnoći iz 2016. godine.

Sad me sudskim putem traže da im vratim iznos od 5000 kuna plus kamate od tada (koje su još cca 2000 kn) zbog toga što su oni to greškom krivo izračunali, sve u roku od 8 dana pod prijetnjom ovrhe.

Dakle... ups, uhljeb koji radi na našem obračunu nije dobro obračunao nešto prije 2 godine pa nam sad trebaš dati 5000 kuna plus kamatu na našu grešku. Ma milina.

Vjerujem da ovo nije izolirani slučaj i molim sve žene, majke, jadnice u ovoj državi koje HZZO također tuži zbog svoje greške da mi se jave u inbox jer sam spremna i izaći s time u javnost i tužit se s njima do kraja života ako treba, jer ovo je postalo stvar principa.

Slušam na TV-u mazanje očiju javnosti o demografskoj politici na kojoj se 'aktivno radi' dok je stvarnost nešto sasvim drugo. Dosta je bilo!

Molim da dijelite ovo kako bi se javile majke u istoj gabuli. Hvala", napisala je Ana.

O ovom slučaju poslali smo upit HZZO-u, a čim ga dobijemo, odgovor ćemo objaviti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene