Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kadet Mario Boko (22) iz Solina, koji je nestao 13. lipnja s broda Atlas u vodama par milja od Singapura, trebao se vratiti s 8-mjesečne kadeture. Obitelj je zabrinuta, sumnjaju na otmicu.


Nestanak pomorca Maria Boke prijavio je kapetan broda Atlas, na kojemu je oko 30 članova posade, te o tome izvijestio hrvatsko veleposlanstvo u Jakarti.

>>Hrvatski pomorac nestao s broda kod Singapura

Vezani članci Gretchen Whitmer, guvernerka Michigana Dvojica marinaca među šestoricom optuženih za navodno planiranje otmice guvernerke Michigana Luka Šajić Obitelj moli za pomoć: "Autom je sletio u vodu u kanalu. Čvrsto vjerujemo da je negdje živ"

'Konzularni odjel Ministarstva vanjskih poslova kontaktirao je s obitelji,a  veleposlanstvo RH u Jakarti u kontaktu je s nadležnim singapurskim vlastima koje tragaju za g. Mariom Bokom, hrvatskim državljaninom čije je nestanak prijavljen 13. lipnja u blizini singapurske luke. Potraga je u tijeku, ali novih informacija o nestalom hrvatskom državljaninu, nažalost, još uvijek nema', piše u priopćenju koje nam je pristiglo iz Ureda glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova.
 

Bio je to prvi 'vijađ' mladog Maria, a baš prije misterioznog nestanka krenuo se spakirati za povratak kući nakon osmomjesečne kadeture roditeljima u Sveti Kajo, piše Slobodna Dalmacija. Obitelj Boko stupila je u kontakt s jednim 24-godišnjakom iz Bjelovara, koji je zadnji bio s Marijem na brodu prije njegova nestanka. Mladić je rekao obitelji da je njihov brod Atlas ranije došao od predviđenog termina pred Singapur i da je malo usporavao.

On i Mario su se dogovarali kako bi trebali početi pomalo pakirati stvari za povratak kući i krenuli svaki prema svojoj kabini. No, jedan je mornar s Filipina posvjedočio kako je oko 21 sat vidio Maria s metlom, na mjestu gdje nikada nije dolazio, niti je po opisu posla trebao.

U službenom izvješću piše da je Mario Boko nestao u vremenu od 18.30 sati, a Filipinac s broda informira nadređene da ga je vidio oko 21 sat, pa nije jasno zašto u službenom policijskom izvješću ne stoje točne činjenice, piše Slobodna Dalmacija. Obitelj zasad ne želi komentirati sumnje da je mladi pomorac zapravo - otet.

'Ono što nam najteže pada je da ništa sigurno ne znamo, a nitko nam ništa i ne govori. Evo već je treći dan nestanka, a mi nemamo nikakvih informacija o tome kako napreduje istraga i radi li se uopće na tome', rekao je brat nestalog pomorca za 24sata, te dodao kako je čitav slučaj nestanka njegova brata Marija Boke - 'mutan'.

Prijatelji i rođaci nestalog pomorca, osnovali su i grupu podrške i potrage za njim na Facebooku pod nazivom Nestali Mario Boko, koja već sad ima više od 600 članova.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook