Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dosje horvatinčić

Mislav Bago u Dnevniku Nove TV pravosudne fenomene analizira s vodećom stručnjakinjom za kazneno procesno pravo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dnevniku Nove TV probleme u hrvatskom pravosuđu s Mislavom Bagom analiira profesorica dr. Zlata Đurđević, predstojnica katedre za kazeno procesno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Jedan optuženik, tri suđenja i tri razlličite presude – jedna oslobađajuća i dvije osuđujuće. Na 4 godine i 10 mjeseci zatvora nepravomoćno je danas osuđen Tomo Horvatinčić zbog pomorske nesreće u kojoj je prije 8 godina poginuo talijanski par. U trećem sudskom postupku krivim ga je proglasilo novo sudsko vijeće, koje je Horvatinčićevu sinkopu, kao glavni uzrok nesreće - odbacilo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Apsurdnost pravosuđa Sutkinja krala po dućanima, druga primala mito: Obje i danas primaju pola plaće da ne rade Zdravko Mamić mito i korupcija Mamić predsjedniku suda dao sat od 15.000 eura: "Htio sam ga imati na svojoj strani"

Zašto tako dugo čekamo presude te je li problem u lošim zakonima ili sucima? O stanju u hrvatskom pravosuđu u večerašnjem Dnevniku Nove TV Mislav Bago razgovara s prof. dr. Zlatom Đurđević, predstojnicom katedre za kazeno procesno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Dnevnik Nove TV pogledajte od 19:15.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene