Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mišetić: 'Martićeva presuda potvrđuje Miloševićev zločinački pothvat'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branitelj generala Ante Gotovine Luka Mišetić ocijenio je kako presuda kojom je bivši vođa pobunjenih krajinskih Srba Milan Martić osuđen za zločine u Hrvatskoj ide u prilog obrani hrvatskih generala.

Prema njegovim riječima presudom je utvrđeno postojanje Miloševićeva udruženog zločinačkog pothvata s ciljem pripajanja 'očišćenih' hrvatskih teritorija Srbiji.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Slika nije dostupna Posljednja poruka iz Haaga prije presude 'General Gotovina je smiren i cool, čudi se pesimizmu u Hrvatskoj'

'To nam može služiti kao kontraargument jer tužiteljstvo u predmetu 'Gotovina, Čermak i Markač' tvrdi suprotno, odnosno da je Hrvatska imala cilj očistiti svoj teritorij od Srba', kazao je Mišetić. 

>> Milan Martić osuđen na 35 godina zatvora 

>> Sloković i Mikuličić: 'Martićeva presuda olakšava posao'

Suglasio se s ocjenom drugih branitelja u predmetu da presuda objašnjava i razloge za Oluju.

'Za Hrvatsku je bitno da je ovom presudom de facto i de iure utvrđeno da je postojao zločinački pothvat na njezinom teritoriju i da je Oluja bila opravdana', kaže Mišetić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene