Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne planiraju odustati

Prosvjed zaposlenika sudova u Splitu i Bjelovaru: "Veće plaće svima ili nikome, ovo nije pošteno, a ni korektno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaposlenici, službenici i namještenici županijskog, općinskog i trgovačkog suda u Bjelovaru te županijskog i općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru iskoristili su stanku u četvrtak za mirni prosvjed kojim žele upozoriti na, kako smatraju, nepravedan način na koji Vlada planira povećanje plaća u rujnu.

Prosvjednici ističu da se planirano povećanje plaća od devet posto odnosi samo na dio zaposlenika, a ne na sve njih. Stoga, kažu, neka se plaće povećaju ili svima ili nikome.

Pročitajte i ovo Sukob molitelja i prosvjednika kod Kamenitih vrata U Zagrebu Sukob kod Kamenitih vrata: Prosvjednici zapjevali poznatu dječju pjesmu, intervenirala je i policija Kompostana na Čretu - 3 Smrdi, užasno smrdi Zbog kompostane u Maksimiru svi se guše u smradu: Građani najavili prosvjed, a gradski oci ih poveli u obilazak

"Vlada je donijela odluku prema kojoj će, na nivou Hrvatske, veću plaću dobivati otprilike dvije trećine zaposlenih, dok preostala trećina neće. Povećanje plaća ne odnosi se na radna mjesta kao što su informatičari, računovodstveni djelatnici, arhivari, ovršitelji, referenti, domari, vozači i čistačice. Oni nisu ušli u skupinu kojoj bi plaća trebala biti povećana, a to nije ni pošteno ni korektno", ističe sindikalna povjerenica Općinskog suda u Bjelovaru Aleksandra Knežević.

Dodaje kako je okupljanje zaposlenika mirni prosvjed za vrijeme pauze, a ne štrajk.

"Ovom odlukom razdvojena je masa ljudi, a s našim zahtjevom solidarizirali su se svi koji rade na sudu. I oni namještenici i službenici kojima je namijenjeno povećanje, ali i suci jer svi smatramo da ovo nije pravedno i korektno. Plaće nam nisu povećavane godinama, koeficijenti su isti od početka 90-ih i nećemo odustati od svojih zahtjeva", poručuje Knežević.

Split: Prosvjed zaposlenika Županijskog, Općinskog i Trgovačkog suda

I u Splitu prosvjed nezadovoljnih zaposlenika Županijskog, Općinskog i Trgovačkog suda te zaposlenika Tužiteljstva. Oni su održali miran prosvjed jer su, također, nezadovoljni odlukom o djelomičnom povećanju plaća. (Hina)

Aktualno Dvojica dječaka silovala i zlostavljala vršnjaka, tjerali ga da pije urin i palili ga upaljačem. Odgajatelj uvjetno osuđen +0 Zlostavljanje dječaka (Ilustracija: Getty) Crna kronika Dvojica dječaka silovala i zlostavljala vršnjaka, tjerali ga da pije urin i palili ga upaljačem. Odgajatelj uvjetno osuđen 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene