Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe ORaH-a

'Ministre, zar vi ozbiljno mislite da su građani naivni ili glupi?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz OraH-a su u četvrtak stigle optužbe protiv Vlade i ministra Ivana Vrdoljaka.

ORaH je u četvrtak optužio Vladu i ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka da, nakon debakla javnog interesa vezanog uz naftu u Jadranu, 'prodaju IPO maglu u HEP-u'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Ilustracija Vladina uredba Butković najavio rješenje za problem prodaje viška plina

'Najave Vrdoljaka o prodaji do 25 posto HEP Grupe putem inicijalne javne ponude (IPO) dionica na tržištu pokušaj je da se hrvatska javnost uvjeri kako je za sve nas jako dobro da 'povoljno' kupimo nešto što smo već jedanput platili. HEP-ove elektrane, elektroenergetsku mrežu, sve do kućnih priključaka i brojila financirale su generacije hrvatskih građana već zaboravljenim samodoprinosima, a često i vlastitim radom i materijalnim sredstvima. Zar smo zaboravili IPO HT-a i Ine', ističe ORaH u priopćenju.

ORaH traži Vladu da zaštiti interese hrvatskih rafinerija

Smatraju da restrukturiranje HEP-a u modernu energetsku kompaniju nema alternativu, ali je 'očito preveliki zalogaj za nesposobnog ministra koji nakon fijaska s eksploatacijom nafte u Jadranu panično traži novi način dodvoravanja građanima i stvaranja dojma socijalne osjetljivosti'. ORaH također optužuje Vrdoljaka za 'još jedno puštanje magle' zbog sniženja cijene plina nakon završetka sezone grijanja te ga pita: 'Ministre, zar vi ozbiljno mislite da su građani naivni ili glupi?'

Hrvatskoj je hitno potrebna energetska politika koja će doprinijeti energetskoj neovisnosti kroz korištenje i optimiziranje vlastitih energetskih potencijala, prvenstveno obnovljivih izvora energije, i razvojem energetske kulture. To je jedini način da se građanima i gospodarstvu osigura dugoročno jeftinija i sigurnija opskrba energijom, kaže se u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene