Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brodovlasnici su ponovo stupili u kontakt sa zapovjednikom broda Irene otetog 21. kolovoza na kojem su i dvojica hrvatskih državljana i saznali su da su svi članovi posade dobro, objavilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova.


Prema priopćenju MVPEI-ja koje potpisuje glasnogovornik Mario Dragun, vlasnici su ostvarili kontakt sa zapovjednikom broda koji im je rekao da su svi članovi posade dobro. Isto tako, kaže se u priopćenju, pregovori su i dalje u tijeku.

Vezani članci Slika nije dostupna Oteti Hrvati su dobro!? Slika nije dostupna Somalija: Pirati oteli španjolski ribarski brod

Budući da ~e sigurnost posade brodC prioriWet, preEstavnici brodovlasnika nisu u mogućnosti iznositi više podataka u javnost, kaže se u priopćenju MVPEI-ja.

Japanski tanker MT Irene otet je 21. kolovoza u vodama kod Somalije, jednom od najopasnijih područja u svijetu po broju piratskih napada. Irene je jedan četiri broda oteta u to vrijeme u tom području. Ukupno je ove godine u vodama roga Afrike oteto 30 brodova.