Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MVPEI: Posada "Irene" ima dovoljno hrane i vode; pregovori se nastavljaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posada otetog tankera "Irene", među kojom su i dvojica hrvatskih državljana, dobro je i nalazi se na brodu s dovoljnom količinom hrane i vode, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Prema posljednjim informacijama koje je MVPEI primio o brodu otetom u Adenskom zaljevu 21. kolovoza, "nastavljaju se pregovori između otmičara i odvjetničkog tima koji je angažirao brodovlasnik".

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima"

"Posada je dobro i nalazi se na brodu s dovoljnom količinom hrane i vode", ističe se u priopćenju.

Japanski tanker MT Irene otet je prošlog četvrtka u Adenskom zaljevu, u svijetu jednom od najopasnijih područja po broju piratskih napada.

Irene je jedan od četiriju brodova otetih u otprilike isto vrijeme na istom području i otmičari ukupno drže oko 130 članova posade.

Ukupno je ove godine u vodama Roga Afrike oteto 30 brodova, a tražene otkupnine najčešće iznose od 10.000 dolara naviše.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene