Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posada otetog tankera "Irene", među kojom su i dvojica hrvatskih državljana, dobro je i nalazi se na brodu s dovoljnom količinom hrane i vode, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.


Prema posljednjim informacijama koje je MVPEI primio o brodu otetom u Adenskom zaljevu 21. kolovoza, "nastavljaju se pregovori između otmičara i odvjetničkog tima koji je angažirao brodovlasnik".

Vezani članci Čelnici EU uzeli pauzu uz pomfrit Utjeha od teških maratonskih pregovora: Europski čelnici uživali u pomfritu Avdullah Hoti i Aleksandar Vučić Nakon godinu i pol stanke, ponovo pokrenut dijalog između Srbije i Kosova

"Posada je dobro i nalazi se na brodu s dovoljnom količinom hrane i vode", ističe se u priopćenju.

Japanski tanker MT Irene otet je prošlog četvrtka u Adenskom zaljevu, u svijetu jednom od najopasnijih područja po broju piratskih napada.

Irene je jedan od četiriju brodova otetih u otprilike isto vrijeme na istom području i otmičari ukupno drže oko 130 članova posade.

Ukupno je ove godine u vodama Roga Afrike oteto 30 brodova, a tražene otkupnine najčešće iznose od 10.000 dolara naviše.