Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Marić o krahu na Wall Streetu

"Nije to početak nove recesije, ali ovakvih korekcija će još biti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Zdravko Marić komentirao je jučerašnji burzovni krah na Wall Streetu.

“Crni ponedjeljak na američkim burzama nije početak nove recesije, ali ovakvih korekcija će još biti", kazao je Marić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dow Jones prvi puta pao ispod 12.000 od sredine ožujka Slika nije dostupna SAD: Pad vrijednosti dionica, Dow Jones pao za više od 300 bodova

Američki burzovni indeksi u ponedjeljak su, nakon velikih gubitaka koje su već zabilježili u petak, potpuno potonuli te je ključni Dow Jones Industrials u jednom trenutku izgubio više od 1500 bodova

Riječ je o najvećem burzovnom krahu na Wall Streetu u jednom danu od rujna 2008. godine i jednog od vrhunaca tadašnje globalne financijske krize.

Ministar financija Zdravko Marić nije htio u utorak komentirati angažman tvrtke u kojoj je izvanredni povjerenik Ante Ramljak radio prije dolaska u Agrokor kao savjetnika u procesu izvanredne uprave, kazavši da cijeli proces ulazi u završnu fazu te se nada da će okolnosti biti pozitivne.

"Ne raspolažemo sa dovoljno informacija temeljem koji bi mogli donijeti nekakav ukupni sud kao što smo u priopćenju rekli van toga ne bih ništa. Ja bi se suzdržao od komentara da bilo što na tu temu govorim ja sa ograničenim informacijama kojima raspolažem sigurno da imam mišljenje o svemu tome ali dozvolite da ga zadržim za sebe", kazao je Marić.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene