Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"broj policajaca je optimalan"

Božinović odgovara na kritike: "Policija ne može tek tako ulaziti ljudima u kuće"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je komentirao oružani obračun u Vukomercu koji je šokirao hrvatsku javnost.

Na kritike kako policija nije odradila svoj dio posla te na terenu nije bilo dovoljno policajaca, Božinović odgovara kako je broj policajaca otpimalan.

Pročitajte i ovo Davor Božinović "On se žalio na buku" Splitski dogradonačelnik policiji prijavio HDZ-ov skup, Božinović kaže: "Besposlen pop i jariće krsti" Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..."

„On se možda može pojačati, ali to je pitanje naših internih procjena. Neki od počinitelja policiji su poznati, s njima su obavljani obavijesni razgovori, ali policija ne može tek tako ulaziti u obiteljske kuće, za to je potrebno odobrenje pravosudnih instanci. U tom trenutku vjerojatno za tim nije bilo potrebe“, kazao je Božinović.

Ministar ističe kako je najvažnije da nitko nije ranjen.

„Incidenti tog tipa, nažalost, mogu se dogoditi, s brojem ljudi koji je u ovom trenutku optimalan, a mi radimo na način koji uključuje ne samo reaktivno djelovanje već i prevenciju. Građani se mogu osjećati sigurnima. Uvijek je moguće da se dogode takve stvari, incidenti u kojima se koristi oružje događaju se svuda, nema zemlje u kojoj se to ne događa. Nešto smo i mi naučili iz ovog incidenta, zaključke ćemo primijeniti kao mogućnost unapređenja u radu policiju u narednom razdoblju“, kaže ministar.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene