Davor Božinović: (Foto:Davor Puklavec/PIXSELL)
Davor Božinović: (Foto:Davor Puklavec/PIXSELL) Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je iskaz USKOK-u bivše ministrice gospodarstva i bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić, te iskaze Ante Ramljaka i Zorana Besaka.


"Na svako konkretno pitanje je odaslan konkretan odgovor", kratko je odgovorio Božinović na pitanje novinara zašto nije pobrojao datume svih sastanaka na temu Agrokora, kojih je bilo sedam, a ne dva, kako je ranije tvrdio ministar financija Zdravko Marić.
 

Vezani članci Davor Božinović Božinović potpisao Memorandum s Ministarstvom domovinske sigurnosti SAD-a Ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite RH Davor Božinović Božinović pozvao građane da se suzdrže od okupljanja i proslava: ''Sve je manje opravdanja ako se širenje događa na zabavama''

Podsjećamo, upravo je Božinović taj koji je tada kao predstojnik Ureda premijera odgovorio na upite Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.
 

Kratko je objasnio kako je došlo do sastanka s Ivicom Todorićem u Vladi. "Dobio sam poziv od Ivice Todorića, obavijestio sam premijera te je došlo do sastanka“, rekao je ministar te ponovio da je Vlada u slučaju Agrokor našla rješenje, djelovala brzo, pravovremeno i bez štete na račun državnog proračuna.
 

Tko je i što zatražio SOA-e?, također je bilo pitanje novinara, na koje je Božinović odgvorio kako postoji pravilo da se o pitanjima nacionalne sigurnosti ne raspravlja u javnosti. Koliko znam, ravnatelj SOA-e je dao izjavu, a ja nisam taj koji poslije može nešto na to reći", rekao je.

Božinović se osvrnuo i na situaciju s migrantima.“Hrvatska svakodnevno zaustavlja, sprječava ilegalne migracije jer nam je na prvom mjestu osigurati javni red, mir, sigurnost, pravni poredak u Republici Hrvatskoj, zaštitu interesa građana RH i svih naših turista. Bez takvog predanog rada hrvatske policije ne bismo bili u poziciji govoliti o ovako odličnim brojkama kad je u pitanju turistička sezona", kazao je Božinović.