Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Agrokor

Božinović: O pitanjima nacionalne sigurnosti ne raspravlja se javno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je iskaz USKOK-u bivše ministrice gospodarstva i bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić, te iskaze Ante Ramljaka i Zorana Besaka.

"Na svako konkretno pitanje je odaslan konkretan odgovor", kratko je odgovorio Božinović na pitanje novinara zašto nije pobrojao datume svih sastanaka na temu Agrokora, kojih je bilo sedam, a ne dva, kako je ranije tvrdio ministar financija Zdravko Marić.
 

Pročitajte i ovo Ivica Puljak i Bojan Ivošević Brz odgovor Puljak i Ivošević reagirali na Božinovićev poziv na davanje ostavke: "Ključno je priznanje policije" Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović Migracijski pritisak Božinović otkrio da je sinoć spriječen ulazak 600 migranata u Hrvatsku: "To su brojke bez presedana"

Podsjećamo, upravo je Božinović taj koji je tada kao predstojnik Ureda premijera odgovorio na upite Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.
 

Kratko je objasnio kako je došlo do sastanka s Ivicom Todorićem u Vladi. "Dobio sam poziv od Ivice Todorića, obavijestio sam premijera te je došlo do sastanka“, rekao je ministar te ponovio da je Vlada u slučaju Agrokor našla rješenje, djelovala brzo, pravovremeno i bez štete na račun državnog proračuna.
 

Tko je i što zatražio SOA-e?, također je bilo pitanje novinara, na koje je Božinović odgvorio kako postoji pravilo da se o pitanjima nacionalne sigurnosti ne raspravlja u javnosti. Koliko znam, ravnatelj SOA-e je dao izjavu, a ja nisam taj koji poslije može nešto na to reći", rekao je.

Božinović se osvrnuo i na situaciju s migrantima.“Hrvatska svakodnevno zaustavlja, sprječava ilegalne migracije jer nam je na prvom mjestu osigurati javni red, mir, sigurnost, pravni poredak u Republici Hrvatskoj, zaštitu interesa građana RH i svih naših turista. Bez takvog predanog rada hrvatske policije ne bismo bili u poziciji govoliti o ovako odličnim brojkama kad je u pitanju turistička sezona", kazao je Božinović.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene