Ministar regionalnog razvoja i fondova EU, Tomislav Tolušić obišao je šibenske projekte financirane europskim novcem.


Šibenik ima četiri srednjovjekovne tvrđave. Do sada su obnovljene tvrđave Sv. Mihovil i tvrđava Barone i to sredstvima iz europskih fondova. U svaku od tvrđava uloženo je oko milijun eura. Njih je u srijedu obišao ministar regionalnog razvoja i fondova EU, Tihomir Tolušić.

Vezani članci Gradonačelnik Primoštena Stipe Petrina Stipe Petrina o uhićenju sutkinje: "Zašto nije kažnjeno vijeće koje je potvrdilo njenu presudu?" Novcem iz EU fondova niču gradilišta - 3 Ova dva grada suprvaci u povlačenju novca iz EU fondova: "Ova i sljedeća godina su najplodonosnije razdoblje"

Tvrđava Sv. Ivan i Sv. Nikola još uvijek čekaju na svoj red za obnovu. U njih će trebati uložiti puno više sredstva, a govori se o desecima milijuna eura, no nedvojbeno će to biti izniman doprinos za grad Šibenik i veliko turističko postignuće za ovaj jadranski biser.

'To je samo pokazatelj ne morate biti u Zagrebu da bi povlačili sredstva iz EU fondova. Upravo manji gradovi po Hrvatskoj su oni koji povlače najveći dio sredstava', kazao je ministar Tolušić.

Jedini pristup tvrđavi Svetog Nikole, za sada, je onaj sa mora, iako je prije nekoliko godine sagrađen i kopneni put, a turisti bi je svakako voljeli obići. Za sada mogu brodovima, no sam ulazak u tvrđavu mogu imati tek rijetki. Kažu kako bi turistički razgled tvrđave mogao biti gotov za sljedećih nekoliko godina, a s obzirom da bi tvrđava trebala ući na listu UNESCO-a, sama obnova bit će temeljito nadgledana.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju