Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne radi s pacijentima

Ministar o ortopedu iz KB-a Dubrava: "On je maknut. Slijede mjere, ovisno o težini prekršaja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je u utorak da u slučaju ortopeda iz KB-a Dubrava slijede mjere ovisno o težini prekršaja.

Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba održala je svečanu proslavu 15 godina rada s djecom i obiteljima, u svrhu njihove bolje zaštite i osiguravanja kvalitetnijega života.

Pročitajte i ovo Sanja Jurišić (Foto: Dnevnik.hr) PREKOVREMENI RAD "Nijedna bolnica u Hrvatskoj bez ovoga ne može funkcionirati. Dosad smo već imali nekoliko inspekcija..." Medicinska sestra, ilustracija Kronični nedostatak medicinskih sestara Jedna sestra na 20 pacijenata: "Ne možemo se teleportirati, niti imamo osam ruku. Nije čudo da se pacijenti žale"

Na proslavi je bio niz uzvanika iz političkih, diplomatskih i akademskih krugova, među ostalima i ministar zdravstva Milan Kujundžić, koji se i danas osvrnuo na slučaj ortopeda iz KB-a Dubrava koji je nakon niza pritužbi dobio zabranu rada s pacijentima.

Kujundžić je rekao da je liječnik maknut i da više ne radi s pacijentima.

"Tako je Povjerenstvo odlučilo, slijede mjere", rekao je. Mjere će, kaže, ovisiti o težini prekršaja.

Osvrnuo se i na zahtjev medicinskih sestara da se izmijeni Kazneni zakon, odnosno da se napad na njih tretira kao napad na službene osobe rekavši da sestre treba zaštititi, ali da je to na razini drugog ministarstva.

Govoreći o sastanku sa sindikatima o krivo isplaćenim prekovremenim satima, rekao je da se radi o ozbiljnom predmetu koji treba riješiti u više ministarstava.

"Njega treba riješiti što prije, i to putem kolektivnog ugovora. Pregovori kreću ovih dana", rekao je Kujundžić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene