Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Vidoševićevom uhićenju

Maras: Svrha postojanja HGK već neko vrijeme nije Komora, nego sam Vidošević

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrta i poduzetništva Gordan Maras poručio je kako nije iznenađen uhićenjem šefa Hrvatske gospodarske komore.

Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, komentirao je uhićenje prvog čovjeka Hrvatske gospodarske komore, Nadana Vidoševića. 'Neka policija i DORH rade svoj posao. Drago mi je vidjeti da institucije rade svoj posao. Želim upozoriti da priča oko javnog novca, javnih ovlasti, javnih pozicija mora imati jednu drugu konotaciju kada su u pitanju HGK i Obrtnička komora... Ovakve stvari su nedopustive. Još prije mjesec dana sam rekao da Vidošević mora odstupiti', rekao je ministar Gordan Maras za Soundset.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna AFERA REMORKER 'Dokazi su zastrašujući, mijenjat će društvenu klimu u Hrvatskoj' Slika nije dostupna Oštar na Facebooku Maras o izboru čelnika HGK: Da se pojavio Vidošević opet bi ga izabrali

>> Uhićen Nadan Vidošević, u tijeku pretres stana!

Vidoševićevo uhićenje je samo dokaz kako je HDZ radio, smatra Maras. 'Do zadnjih predsjedničkih izbora Vidošević je bio vrlo ugledan član HDZ-a. To je ta razina odgovornosti HDZ-a koja se prakticirala 90-tih, a ja bih rekao nastavila poslije 2004. do 2011. kada su bili na vlasti na čelu sa Sanaderom. To je dokaz da ovo itekako ima veze s njima, a s SDP-om apsolutno nikakve, dodaje ministar.

Ministar poduzetništva smatra i kako bi odgovornost za način na koji je trošen novac poduzetnika trebali preuzeti i ostali 'Vidoševićevi ljudi'. 'Znam da to nije jednostavno ljudima koje je Vidošević doveo i vodio 20 godina. Ali odgovornost se mora preuzeti jer sadašnja situacija to nalaže', zaključuje ministar.

Maras zahtjeva da Komora sazove izvanrednu skupštinu i riješi svoje probleme. Također poručuje kako nije dobro da netko toliko dugo, koliko je to bio Vidošević, bude na čelu neke institucije, te da svrha postojanja Komore više nije bila radi nje same, već radi njezinog predsjednika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene