Ministar Darko Horvat uoči sjednice Vlade odgovarao je na pitanja o Uljaniku.

Galerija


Uoči redovite sjednice Vlade ministar gospodarstva Darko Horvat odgovarao je na novinarska pitanja o Uljaniku.

Vezani članci Treći maj (Foto: Dnevnik.hr) Nazire li se kraj agoniji Uljanika? Evo u što će ministar Horvat pokušati uvjeriti sud i premijera Prozvan Danko Končar (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Uljanik i dalje u dubokoj krizi: U nedjelju se odlučuje o štrajku, prozivke na račun Končara pljušte sa svih strana

"Odgovor koji je u ovom trenutku u neformalnoj komunikaciji stigao iz EK-a ide prema tome da u ovom trenutku nema nikakva pritiska glede 22. 7., jednog prejudiciranog dana kada se trebao pojaviti zahtjev za povratom kredita koji su dvije hrvatske banke dale Uljaniku u pripremi programa restrukturiranja. S obzirom na to da smo predmetni program u Bruxelles poslali na vrijeme, tu smo prijetnju otklonili i čekamo odgovor Komisije glede analize samoga programa restrukturiranja", odgovorio je Horvat na pitanje što im je odgovorila Europska komisija vezano za Uljanik.

A na pitanje hoće li tijekom ljeta biti novca za plaće u Uljaniku, Horvat je rekao: "To ćete morat pitat Upravu."


Odgovorio je na još jedno pitanje, a to je tko je kriv za takvo stanje, odnosno tko je odgovoran.

"Ja bih rado da takva pitanje postavljate onima koji su neke odluke donosili 2012., 2013., 2014. Možda oni o tome znaju nešto više, a ja sam ovdje da spasim ono što se spasiti da", rekao je ministar.