Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivan Domagoj Milošević, bivši ministar gospodarstva, komentirao je Vladin 'clean start' potez.


HDZ nema ništa protiv raščišćavanja računa, no smiješno je na početku 2013. još uvijek govoriti o "clean startu" ove Vlade, izjavio je danas Hini HDZ-ov saborski zastupnik i bivši ministar gospodarstva Ivan Domagoj Milošević.

Milošević je time komentirao podatke iz analize zatečenog stanja u 22 državna tijela i trgovačka društva na dan 1. siječnja 2012., koje je danas predstavila Vlada, a po kojima je stanje u navedena 22 državna tijela i trgovačka društva 1. siječnja 2012. bilo katastrofalno, s ogromnim dubiozama i bez ikakvih naznaka reformi i restrukturiranja.

Bivši ministar gospodarstva Domagoj Milošević je istaknuo kako postojeće probleme rastuće nezaposlenosti te pada standarda i kupovne moći građana može riješiti samo gospodarski rast, koji, kako ocjenjuje, sadašnja Vlada ne zna osigurati.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: "Kad Butković ode u kafiće u kojima diskriminiraju članove HDZ-a, pozovite župana pa mu objasnite što sve Vlada radi za naše sugrađane" Premijer Andrej Plenković i Mislav Bago Plenković otkrio detalje mogućeg popuštanja mjera: "Na stolu su coffee to go i sport"

>> Nered u državi: 'Nitko nije pokušao spriječiti stvaranje duga'

"Nije jasno kako je ova Vlada uspjela najavljeni gospodarski rast od 0,8 posto u 2012. pretvoriti u pad od 1,8 posto, a još uvijek je neobjašnjeno i kako namjeravaju ostvariti planirani rast od 1,8 posto u ovoj godini", dodao je Milošević.

Ocijenio je kako aktualna Vlada "jako voli započinjati različite projekte, ali ih ne voli i ne zna završavati, zbog čega, valjda, 'clean start' i traje cijelu godinu".

"Vlada je prije godine dana dobila mandat za provođenje nužnih reformi, ali za to treba znanja, koje ona nema, a iz rezultata posljednjih anketa vidimo da više nema ni povjerenje građana koje je imala na početku", dodao je saborski zastupnik HDZ-a i bivši ministar gospodarstva Ivan Domagoj Milošević. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook