Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrio bistu prvog predsjednika

Milinović: Tuđman je najveći čovjek u hrvatskoj povijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njegova djela svrstavaju ga u velikana, u najvećeg čovjeka u povijesti Hrvatske, kazao je ministar.

Povodom rođendana prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana danas je u Gospiću upriličena velika svečanost otkrivanja njegove biste, djelo kipara Petra Dolića. Čast je imao potpredsjednik Vlade Darko Milinović u pratnji mnogih ličkih gradonačelnika i načelnika.

Pročitajte i ovo Tuđman, spomenik - 3 Koštao 48.000 eura Teško ih je sve pobrojiti: "I tad je bio itekako elegantan i zgodan" Slika nije dostupna Pod utjecajem alkohola Privedeni mladići koji su bacili Tuđmanovu bistu u more

Iako najavljivana, premijerka Jadranka Kosor nije prisustvovala događaju kojeg je popratilo nekoliko stotina Gospićana.

>> Bleiburg: Zviždali Karamarku kada je spomenuo premijerku Kosor

>> Kosor: Milanović svaki dan kaže nešto od čega ostanemo zaleđeni

Ministar zdravstva svoj govor započeo je usporedbom Franje Tuđmana i Alojzija Stepinca, čija bista se nalazi samo nekoliko metara od novootkrivene, uspoređujući ih kao žrtve sistema iz kojih su izašli kao velike ličnosti.

Nema države na ovome svijetu koja ne štuje lik i djelo svog prvog predsjednika pa tako i mi štujemo Franju Tuđmana. Njegova djela svrstavaju ga u velikana, u najvećeg čovjeka u povijesti Hrvatske. Moramo mu se odužiti i danas i u budućnosti, naglasio je Milinović.

Pozvao je prvo svoje sugrađane, a zatim i sve Hrvate da vjeruju u njih kao što su vjerovali u Tuđmana 90-ih ponovivši Tuđmanovu poznatu rečenicu, 'Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što'. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene