Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na pomolu 'razvod koalicije'?

Milinović o Kosovu: Hrvatska je lider u regiji i mora ići u takve posjete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlazak premijerke Kosor na Kosovo izazvao je nervozu u vladajućoj koaliciji.

Jučer osmijeh i prijateljske poruke na Kosovu, danas kritike. Koalicijski partner HDZ-a, SDSS-ov Milorad Pupovac, premijerkine izjave ocjenjuje opasnim za regiju.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac O rezultatima izbora Pupovac: "Duhove koji su pušteni prije izbora treba vratiti u bocu" Slika nije dostupna 'Ne više u Beograd po dopuštenje' Kosor održala lekciju Pupovcu, ali i Jeremiću!

'Takva politika može obnoviti sukobe, produbiti nepovjerenje i ono što je najvažnije, izazvati stradanja, patnje i teška kršenja ljudskih i manjinskih prava. Pozivanje na stara prijateljstva, koliko god ona mogla biti živa, kao osnovu za nova prijateljstva, u okvirima bivše Jugoslavije i Balkana veoma je zabrinjavajući tip politike i političkog djelovanja', kazao je Pupovac.

U SDSS-u smatraju kako je Kosor podržala jednostranu politiku. Premijerka je upravo Hrvatsku vidjela kao most suradnje između Kosova i Srbije. Ministar Darko Milinović upit o Pupovcu pred Vladom je izbjegao, a popodne iz Gospića poručuje da je Hrvatska lider u regiji i mora ići u takve posjete. Slažu se i ostali.

'Teško mi je to sada komentirati, ali smatram da Hrvatska ima svoju vanjsku politiku i ima strategiju te vanjske politike i održavanja dobrih odnosa sa svim državama s kojima to može i mora, naročito u neposrednom okruženju', kazao je ministar Tomislav Karamarko.

Dok u Prištini dolazak premijerke pozdravlja i srpski potpredsjednik Vlade, iz Srbije je stigla brza reakcija ministra vanjskih poslova.

'Kome je Jadranka Kosor najbolji prijatelj, tome ne trebaju neprijatelji', kazao je Vuk Jeremić.

Kosovsko druženje dvoje premijera očito je izazvalo napetost u regiji, a možda i 'koalicijski razvod' HDZ-a i SDSS-a. Ovo nije prvi put da Pupovac reagira. Na dan Oluje naljutio ga je premijerkin pozdrav osuđenim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene