Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetitelji razočarani

Milijuni bačeni u blato, posao i dalje nedovršen: Što se to događa kod dvorca Trakošćan?

Aktualno Galerija Uređuje se Trakošćan, ilustracija - 6 Uređuje se Trakošćan, ilustracija - 6 Foto: DNEVNIK.hr Uređuje se Trakošćan, ilustracija - 7 Uređuje se Trakošćan, ilustracija - 7 Foto: DNEVNIK.hr Uređuje se Trakošćan, ilustracija - 5 Uređuje se Trakošćan, ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Uređuje se Trakošćan, ilustracija - 4 Uređuje se Trakošćan, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Uređuje se Trakošćan, ilustracija - 3 Galerija 1/7 >>
Milijuni su dosad potrošeni na izmuljavanje jezera ispred jednog od najljepših hrvatskih dvoraca - trakošćanskog. Ali posao čišćenja jezera nije gotov. Oni koji su mulj trebali izvaditi - debelo su u mulju zaglibili. Zašto? Odgovore otkriva reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

Ne čuje se zvuk strojeva koji su izvlačili mulj iz Trakošćanskog jezera. Nema mehanizacije - nema ni radova. Iz muljavog grotla - niče trava. Prizor na koji negoduju i šetači.

"Ružan, ružan. Tužan i ružan...", kaže jedna izletnica.

Voda iz jezera ispod jednog od ljepših dvoraca odavno je ispražnjena. A riba izlovljena. Ali s poslom se zaglibilo.

"Kao i sve u nas u Hrvatskoj, da budemo jasni! Ne mogu ništa iz prve napravit, niti se mogu dogovorit kao ljudi, ni ništa", kaže Darko iz Zadra.

Rokovi do kojih je jezero trebalo očistiti već su nekoliko puta probijeni i produljeni. Sredinom idućeg tjedna - ističe posljednji. Više od godinu dana nije im bilo dovoljno, pa malo tko vjeruje da će radovi biti - gotovi.

No, o problemima baš nitko ne želi govoriti pred kamerom! Ni u Varaždinskoj županiji, koja sve prebacuje na investitora. Ni investitor - Hrvatske vode. Nedavno su priznali: na terenu ne ide glatko, nisu računali na toliko mulja!

Pročitajte i ovo Trakošćan - 4 Milijunski projekt Atrakcija koja nije viđena čak 70 godina: Privukla je brojne posjetitelje, ali skriva i ozbiljnu opasnost

"Tehničko rješenje se pokazalo malo manjkavim", objasnio je Goran Milaković iz Hrvatskih voda.

Danas ne objašnjavaju hoće li raskinuti ugovor, raspisati novi natječaj i tražiti nove izvođače. Pa i naplatiti kašnjenje! Na upite ne odgovara ni tvrtka koja je dosad angažirana na radovima.

Za to vrijeme - mnogi za upozorenja ne mare!

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Odgovarao na pitanja novinara "Mufljuzi, profiteri, lažljivci...": Plenković žestoko po zastupnicima Mosta koji su protiv testiranja

"Ovakav prizor itekako može biti varljiv. Izletnicima i posjetiteljima zabranjuje se kretanje površinom jezera. Sedimentno tlo je mekano, pa postoji mogućnost da neoprezne 'i proguta'", stoji u upozorenju.

Kao što guta i troškove. Cijena je, u međuvremenu, skočila s milijun i 900 tisuća na više od 2,5 milijuna eura! Bačenih u blato!

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene