Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lučka kapetanija očekuje da sve plati osiguravateljsko društvo, oni izgleda to ne planiraju, a spominju se milijuni eura.


Tri broda koja je olujna bura u ožujku otrgnula s veza i nasukala oko Splita, još čekaju epilog priče i odsukavanje. I u utorak su ronioci provjeravali stanje.

Lučka kapetanija očekuje da sve plati osiguravateljsko društvo, oni izgleda to ne planiraju, a spominju se milijuni eura. Sada se najviše razmatra opcija da se gornji dio brodova reže na mjestu, a ostatak za odsukavanje podiže balonima.

Manji brod s roniocima u utorak je kružio oko dva nasukana teretnjaka. Očito su podvodno kontrolirali stanje trupa. Penjali su se i na palubu. Izgleda, u ime vlasnika nasukanih brodova - privatnog poduzeća Splitska plovidba

Brodove spremne za rezalište,olujna bura je dogurala ovdje još početkom ožujka. Osiguranje očito neće tek tako priznati štete, a ako se uskoro ne oglase, morat će se uključiti država. Spominju se milijuni eura.

Vezani članci Torcidin mimohod za Vukovar bez pridržavanja mjera Mjere za Torcidu ne vrijede? Mimohod za Vukovar nisu prijavili, nisu se baš nosile ni maske, a svi nadležni peru ruke Splitska riva Mladi Splićanin uplakanoj baki koja je izgubila novac platio račune: "Užasni kišni dan i ova nesretna godina, a baš me obradovalo srce mladića"

Split: U dva nasukana teretna broda prodrlo more

'Oni inače provjeravaju je li šteta tako izazvana da su oni odgovorni i još nam se nisu konačno javili. Voljeli bi da se sve riješi prije sezone', kazao je Davor Vidan, lučki kapetan.

Razmatraju se još sve opcije odsukavanja, a sve češće se spominju zračni baloni – kesoni.

Treći brod je nasukan na plaži obližnjeg Čiova. Njima turisti i zbog samog prizora otkazuju ljetovanja. More je sada nečisto samo od peludi sa borova, a kako će tek biti nakon rezanja?

U Splitskoj plovidbi kažu direktor je zauzet, ne daju nikakve komentare. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook