Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr

Predsjednik Zoran Milanović na Facebooku je uzvratio na današnje izjave premijera Andreja Plenkovića, koji je poručio da Zlata Đurđević neće biti izabrana za predsjednicu Vrhovnoga suda.


''Kad mu nije pošlo za rukom, preko svojih trbuhozboraca, lažima uvjeriti javnost kako Zlata Đurđević ima veze s lex Perković, jer nema baš nikakve, profesionalni manipulator Plenković sada izmišlja kako je Zlata Đurđević predložila ni manje ni više nego - da politika bira sve suce'', počeo je svoje obraćanje na društvenoj mreži šef države Zoran Milanović.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o izboru čelnika Vrhovnog suda: "Sad je sto posto jasno da to neće biti Zlata Đurđević" Vrhovni sud DSV raspisuje novi javni poziv za predsjednika Vrhovnog suda: "Pozvat ćemo sve zainteresirane kandidate da se jave"

''To se usudi samo dobro uvježban lažov s certifikatom osuđene kriminalne organizacije i privatnom podukom iz spinanja i manipuliranja. Baš suprotno, „vrsna pravna stručnjakinja“ - kako je Zlatu Đurđević ranije okarakterizirao i sam Plenković – jasno upozorava koliko je 90-ih politika bila dugoročno razarajuća za pravosuđe i njegovu neovisnost. U tome je problem, Plenković ne može oprostiti Zlati Đurđević što je u svom programu stručno, hladno i beskompromisno – a da ih i ne spomene - prokazala HDZ kao krvopiju hrvatskog pravosuđa. I tu ne staju problemi za Plenkovića: bude li izabrana za predsjednicu Vrhovnog suda, Zlata Đurđević sutra bi trebala odlučivati o presudi HDZ-u'', napisao je.

''Vrsni pravnik Plenković, opet lažno, educira danas javnost kako predsjednica Vrhovnog suda 'ne sudi'. Ne sudi ako ne želi, ali itekako može suditi i vjerujem da bi se Zlata Đurđević uključila u suđenje jer joj to zakon omogućava. Plenkoviću bi odgovarao beskrvni predsjednik Vrhovnog suda koji 'ne sudi' HDZ-u, ali ispod stola utječe na presudu, za HDZ jasno oslobađajuću. Zato je HDZ u sukobu interesa. Zato Zlata Đurđević smeta Plenkoviću. I baš zato treba biti izabrana za predsjednicu Vrhovnog suda'', zaključio je Milanović.