Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milanović pozvao građane da izađu na izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović na predizbornom skupu u Rijeci kazao je da zastupnike u Saboru trebaju birati ljudi koji žive u Hrvatskoj te pozvao građane da iziđu na izbore u što većem broju da, kako je rekao, ne bi drugi birali umjesto njih.

Milanović je naveo da se SDP zalaže da radnici dobiju 'poštenu plaću za pošten rad'. Za rad nedjeljom trebaju biti dvostruko plaćeni, što sada nije slučaj jer ne djeluju državne službe i inspekcijska tijela, istaknuo je Milanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SDP traži raspisivanje parlamentarnih izbora Slika nije dostupna HSLS je na kampanju do sada potrošio 1,7 milijuna kuna

Kako je rekao, umirovljenicima ne treba vratiti dug, nego
dostojanstvo zbog dobara koja su stvarali, a povišenje mirovina u odnosu prema prosječnoj plaći u zemlji mora biti zadatak svake
ozbiljne vlade.

Predsjednik SDP-a je ponovio da ta politička stranka 'ne proganja one koji imaju', već želi da oni budu svjesni da trebaju porezima pridonijeti zajednici u kojoj žive.

Novo lice politike na kojem inzistira SDP i koje će pokazati svojim primjerom, rekao je, karakterizira transparentnost političara prema građanima u vezi s vlastitom imovinom kao i s tim tko financira predizbornu kampanju.

Prvi na kandidacijskoj listi SDP-a za 8. izbornu jedinicu, koja
obuhvaća Istarsku i zapadni dio Primorsko-goranske županije, potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina rekao je da ta politička stranka jedina izlazi na izbore s programom u kojem jasno stoji što želi od Hrvatske i svakoga njezinog dijela.

Najavio je borbu za više plaće, nova radna mjesta i izjednačivanje mirovina s plaćama kao i prava antifašističkih boraca iz 2. svjetskoga rata i prava branitelja iz Domovinskoga rata.

Okupljene je još pozdravio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel te su predstavljeni kandidati sa SDP-ove liste za 8. izbornu jedinicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene