Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SDP traži raspisivanje parlamentarnih izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović zatražio je nakon sjednice Predsjedništva stranke da premijer Ivo Sanader i cijela Vlada odstupe s vlasti te da se raspišu parlamentarni izbori.

'Zbog mjeseci i mjeseci ignoriranja naših zahtjeva i upozorenja, tražimo da se raspišu parlamentarni izbori i da se prilika za vođenje Hrvatske i za obračun s organiziranom mafijom, koja ugrožava ovu zemlju, da onima koji su se u stanju i koji imaju političke volje nositi se s tom pošasti', rekao je Milanović i dodao da aktualna Vlada i njezin predsjednik to nemaju. To su, dodao je, pokazali tijekom proteklih pet godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon sjednice Milanović odgovorio na pitanje što će Sabor raditi do 15. srpnja Slika nije dostupna Razmijenili pisma KARAMARKOV TIM IZNENAĐEN - HDZ nije očekivao ovakvu reakciju SDP-a

'Nakon pet godina HDZ-ove vlasti došlo je do totalnog bankrota modela upravljanja. To, s izmjenama koje su predložene, više nije HDZ-ova vlada. To je možda mogla biti vlada nacionalnog spasa, ali ispala je vlada spasa HDZ-a', rekao je Milanović novinarima nakon sjednice Predsjedništva održane popodne u sjedištu stranke u Zagrebu.

Iznoseći ocjenu Predsjedništva SDP-a kako sigurnosna kriza u zemlji podriva temelje sigurnosti i ustavnog poretka, Milanović je ponovio da traže od Vlade da odstupi, prije svega njezin premijer, kojeg drže najodgovornijim za nastalo stanje.

'U skladu s time, tražit ćemo u Saboru raspravu o odgovornosti predsjednika Vlade i čitave Vlade', naveo je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene