Varga če angažirati PR agenciju koja će građane informirati o reformama koje provodi ministarstvo, a za to će joj biti plaćeno 2 milijuna i 250 tisuća kuna.


Zoran Milanović, čini se, odlučio je pomoći ministru Vargi u popravljanju imidža. Unatoč zabrani o angažiranju PR agencija, Vlada je napravila iznimku i ministru zdravlja, koji je nanizao sad već priličan broj gafova, to dopustila.

Vezani članci General Josip Lucić General Lucić objasnio zašto je u Šibeniku, a ne u Kninu: "Ne prihvaćam svađalački način komunikacije" Zoran Milanović VIDEO Milanović kakvog još niste vidjeli: Predsjednik helikopterom sletio u Glavice te iznenadio svojim modnim odabirom

Agencija će imati zadatak da informira građane o reformama koje provodi ministarstvo, a za to će joj biti plaćeno 2 milijuna i 250 tisuća kuna.

Dopuštenje unatoč zabrani. Za premijera ništa sporno.

Varga o optužbama na svoj račun: 'To je nervoza u redovima HDZ-a'

'U ovom slučaju se radi o projektu Svjetske banke, dakle o nečemu što se financira sa posebno alociranim sredstvima i to je po našoj procjeni bilo potpuno opravdano', rekao je Zoran Milanović.

Ipak, Svjetska banka nam nije poklonila taj novac. Sve će morati vratiti porezni obveznici. HDZ-u potpuno neprihvatljivo.

'Ako je netko bolestan u Republici Hrvatskoj, onda će ga možda PR-ovci za nešto više od 2 milijuna kuna valjda uvjeriti da valjda čovjek nije bolestan. Mi smo doista postali zemlja apsurda', smatra Sunčica Glavak (HDZ).

'Koliko novca se troši da bi nas Vlada uvjerila da oni dobro rade'

Siniša Varga danas nije htio pred kamere. Iz njegova je ministarstva stiglo pisano priopćenje.

'Fizičke ili pravne osobe koje će biti angažirane za obavljanje poslova odnosa s javnošću izradit će detaljan komunikacijski plan, pružiti punu podršku u realizaciji planiranih komunikacijskih aktivnosti, izraditi kreativna rješenja za promociju reformskih mjera te izraditi plan oglašavanja i zakupiti medijski prostor', stoji u priopćenju.

VIDEO Opet Varga: Novi gaf ministra, spašavao ga premijer

Zbog ovog slučaja HDZ od Vlade traži točan iznos novca, koji se zaključno s današnjim danom, potrošio u promidžbene svrhe.

'Milozvučni glasovi i milozvučne poruke zatrpane su proteklih tjedana radijskim i TV eterom. Čiji novac, koliko novca se troši da bi nas Vlada uvjerila da oni dobro rade', kaže Glavak.

Agencije su ovu vijest dočekale s odobravanjem.

'To su jednostavno aktivnosti koje uobičajeno nisu dio javnog sustava i koje se najčešće angažiraju outsourcingom odnosno agencijama izvana', rekao je Mario Aunedi Medek, predsjednik Hrvatske udruge komunikacijskih agencija

Koja će agencija dobiti posao težak više od 2 milijuna kuna, još se ne zna. Ministarstvo tek treba raspisati natječaj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju