Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uskoro počinje sjednica glavnoga odbora SDP-a, prva otkako je Milanović na čelu.


Milanović je jutros odao počast Ivici Račanu, a uskoro bi trebale biti obznanjene odluke koje će biti izuzetno važne, ne samo za SDP - tko će biti nositelj lista, već i tko će u kojoj jedinici napadati najjače HDZ-ove ljude. 

Vezani članci Zoran Milanović Milanović oštro uzvratio Plenkoviću: "On i Njonjo ogadili su javni diskurs kao nitko prije u Hrvatskoj. Životinjska farma je jednostavna alegorija" Zoran Milanović na Plitvicama Herr Flick, Čaruga, beba otprije poznata policiji i haiku divljanje na rubu ludila: Predsjednik je bio u elementu, pogledajte što je sve danas izgovorio

Zoran Milanović mogao bi biti nositelj svih SDP-ovih lista za parlamentarne izbore. Baš kao što je bio i Ivica Račan. 

Vjerojatno će biti prvi na listi za grad Zagreb, točnije prvu izbornu jedinicu. 

Milan Bandić koji nikada nije nosio tu listu neće niti sada. Navodno će se sukobiti u drugoj izbornoj jedinici s Andrijom Hebrangom. 

Željki Antunović ostaje Dalmacija i okršaj sa Sanaderom. 

Tonino Picula će u Šestu izbornu jedinicu, a premijerski kandidat Ljubo Jurčić u treću.

Na glavnom odboru, iako nije po dnevnome redu, moglo bi biti riječi i o Milanovićevim željama da SDP ne sudjeluje u borbi za dijasporu te da se dijaspori oduzme glas na parlamentarnim izborima. 

Ta je ideja suprotna Račanovim željama vezanim za dijasporu, a protive joj se i mnogi ugledni SDP-ovci, pa i Milanovićev premijerski kandidat Ljubo Jurčić koji trenutačno obilazi dijasporu po Americi.