Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi put gledao Morešku

'Hvala vam na ovom maču, ali on neće u borbu nego u korice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu obilježavanja dana grada Korčule premijer Zoran Milanović sinoć u ljetnom kinu u Korčuli gledao vitešku igru Moreška.

U povodu obilježavanja dana grada Korčule premijer Zoran Milanović stigao je u Korčulu gdje je sinoć, u pratnji supruge, nazočio izvedbi viteške igre Moreška koja se u Korčuli igra punih 400 godina.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Neće biti mandatar Nakon što je od njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali..." Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

Morešku su izveli članovi Hrvatskog glazbenog društva Sveta Cecilija, najstarije hrvatsko glazbeno društvo u Dalmaciji koje je utemeljeno davne 1883. godine.Nakon izvedbe predsjednik društva Đuro Čehovski obratio se nazočnima posebno pozdravljajući premijera naglašavajući kako u Korčuli svaki muškarac živi za Morešku.

Premijeru je uručio mač, simbol igre i žara i monografiju. 'Hvala vam malo ste me zatekli. Prvi put gledam Morešku. Nisam znao da je tako zahtjevna. Stvarno je specijalna stvar, ja sam ovo bio malo podcijenio. Hvala vam na ovom maču, ali on neće u borbu nego u korice', naglasio je premijer.

>> Prosvjedovali korčulanski obrtnici: Tražimo partnerski odnos s gradom!

Za uspomenu se slikao sa svim članovima društva Sveta Cecilija.U pratnji premijera je Nenad Stazić, potpredsjednik sabora. Premijer i njegova obitelj smješteni su u hotelu Marko Polo, a za večeru mu je pripremljen riblji meni. Sutra će se sastati s predstavnicima Gradske uprave Korčule, te nazočiti svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Korčule. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene