Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ništa se silom ne može mijenjati'

Milanović će potpisati peticiju za referendum o ZOR-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović komentirajući vladin prijedlog uvođenja poreza na imovinu podsjetio je da je riječ o SDP-ovoj ideji koju je HDZ u kampanji 2007. dočekao porugama.

'HDZ je tada obmanjivao da je to porez na kućicu i njivicu, ali nije. To je porez na ekstra imovinu kojoj treba ući u trag, što može napraviti ozbiljna vlast koja zna i želi uvesti red. Ova vlast se odricala i rugala se s takvim prijedlozima, a sad će odjednom to napraviti. U redu, može', rekao je.

Pročitajte i ovo Izjava nakon sastanka Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe PRIJEDLOZI IDU NA VLADU Uranjeni božićni poklon? Umirovljenici dogovorili veće usklađivanje mirovina, uvodi se godišnji dodatak Sabor Porezni paket Izglasane porezne promjene koje će utjecati i na plaće: "Očito ne živite u istoj državi kao narod, otiđite u trgovinu!"

Naglasio je pritom da prvo treba identificirati one koji imaju puno, kako bi se oporezovala njihova imovina, a ne stanovi i kuće u kojima ljudi žive.

'To nisu nikakvi genijalni prijedlozi i inovacije. To su poznata rješenja i samo je pitanje želi li netko to primijeniti ili ne. Ako netko svakih nekoliko tjedana odluči da uzme nešto 'a la carte' s menija, tu se ne radi dobar ručak ili večera. Meni mora biti konkretan i unaprijed definiran', rekao je Milanović, optuživši vladu za nekonzistentnost i kad je riječ o Zakonu o radu.

>> Josipović će potpisati zahtjev za raspisivanjem referenduma

>> Matijašević: Zbog Popijačevih kritika samo brže skupljamo potpise

'ZOR se donosi u dugim pregovorima i kad se donese postaje neka vrsta sakramenta. Sadržaj kolektivnih ugovora je predmet razgovora i kreće se u okvirima mogućeg, ali kad se nešto unese u zakon, onda se ničijom silom ni cinizmom ne smije promijeniti preko noći', rekao je Milanović.

Ponovio je da se SDP zalaže za smanjenje broja potpisa potrebnih da bi građani inicirali referendum, o čemu je, podsjeća, postignut dogovor na saborskom odboru za Ustav. 'HDZ je od toga odustao na neobjašniv način, nije mi jasno zašto', rekao je. Uvjeren u uspjeh sindikalne inicijative za referendum o ZOR-u, Milanović je najavio da će tu inicijativu i osobno potpisati. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene