Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na radionici "Gospodarski oporavak i socijalne politike: uloga shema vezanih uz minimalni dohodak", Opačić će predstaviti institut zajamčene minimalne naknade koji je na snazi od 1. siječnja ove godine


Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić predvodi hrvatsko izaslanstvo na neformalnom sastanku Vijeća ministara za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravlje i pitanja potrošača, koji se u sklopu grčkoga predsjedanja Europskom unijom održava u Ateni 29. i 30. travnja. Na sastanku sudjeluje i ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić, priopćeno je u utorak iz Ministarstva socijalne politike i mladih.

Vezani članci Slika nije dostupna Opačić poručuje: "Ako će stranci biti bolje, neka me izbace" Slika nije dostupna Mrsić: "Bernardić vodi politiku strahovlade, čistke me neće zaustaviti da tražim promjene"

'Banke spremne za pregovore ako se točno definiraju socijalno osjetljive skupine'

Na radionici "Gospodarski oporavak i socijalne politike: uloga shema vezanih uz minimalni dohodak", Opačić će predstaviti institut zajamčene minimalne naknade koji je na snazi od 1. siječnja ove godine, od kada se primjenjuje i novi Zakon o socijalnoj skrbi.

Pravo na zajamčenu minimalnu naknadu do 2900 kuna, koliko iznosi i najmanja minimalna bruto paća u Hrvatskoj, imaju svi građani čiji prihodi nisu dovoljni za život, a nemaju imovinu za prodaju ili najam.

Taj novi oblik socijalne naknade objedinio je dotadašnje naknade za pomoć za uzdržavanje iz nadležnosti Ministarstva socijalne politike i mladih, opskrbnine iz nadležnosti Ministarstva branitelja, te produženu novčanu naknadu za nezaposlenost iz nadležnosti Ministarstva rada i mirovinskog sustava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju