Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog narušavanja ugleda

Zagrebački SDP odlučio i predlaže središnjici: Isključite Milanku Opačić i Miranda Mrsića iz stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluka o isključenju Miranda Mrsića i Milanke Opačić iz stranke mogla bi biti već danas. Naime, u 17 sati sastaje se Predsjedništvo SDP-a.

Predsjedništvo zagrebačkog SDP-a predložilo je Predsjedništvu SDP- a da se zbog narušavanja ugleda isključe Milanka Opačić i Mirando Mrsić, javlja reporterka Dnevnika Nove TV Tatjana Krajač.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Odluka bi trebala biti poznata danas. Naime, u 17 sati sastaje se Predsjedništvo stranke.

Podsjetimo, predsjednik SDP-a Davor Bernardić u sukobu je s dijelom stranačkog vodstva. Kako smo ranije izvijestili, u SDP-u su dva tabora u političkom ratu.

Jedan tabor želi smijeniti predsjednika stranke Davora Bernardića, dok drugi iz stranke žele izbaciti Milanku Opačić, Peđu Grbina, Miranda Mrsića i Ranka Ostojića.

Prije nekoliko dana Milanka Opačić poručila je kako bi za stranku bilo najbolje da njezin predsjednik odstupi jer ona smatra da imaju krizu vodstva i da stranka ne funkcionira. Na pitanje tko u ovom trenutku vodi stranku, rekla je kako je očito da to u ovom trenutku ne radi nitko.

"Jer kada je čelni čovjek u poziciji da nema povjerenje Kluba i kada imamo krizu vodstva, onda očito niti nemamo nikoga tko vodi stranku i to se na neki način ogleda u samom radu kluba", rekla je.

Sličnog je razmišljanja i Mirando Mrsić. "U ovom trenutku možemo reći da ne znamo tko vodi stranku", rekao je prošli tjedan.

Peđa Grbin jučer je govorio o mogućnosti izlaska iz stranke. Potpredsjednik SDP-a poručio je da je spreman snositi posljedice i napustiti stranku ako sadašnji predsjednik i kolege u stranci misle da Davor Bernardić dobro radi svoj posao i da će se njegovim isključenjem iz SDP-a situacija popraviti.

Pismom članstvu oglasili su se SDP-ovi gradonačelnici i pozvali predsjednika stranke Davora Bernardića, članove Predsjedništva SDP-a i saborske zastupnike SDP-a da se "spuste iz oblaka među obične članove" te vrijeme do izvještajne konvencije stranke iskoriste za otvoren unutarnji dijalog i okupljanje članstva te fokusiranje na teme koje su u interesu građana.

Mnoge stvari trebale bi biti jasnije nakon današnjeg Predsjedništva stranke.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene