Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Milan Bandić, Radimir Čačić, Ljubo Jurčić, Jurica Šoić i Milivoj Špika u Vukovaru su potpisali koalicijski sporazum.


Ispred nekadašnje zgrade Željezničkog kolodvora u Vukovaru, koja je i danas neobnovljena, u utorak su koalicijski sporazum pred predstojeće parlamentarne izbore potpisali predsjednici političkih stranaka Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, Narodna stranka - Reformisti, Novi val - Stranka razvoja, HSS-a Stjepan Radić i Blok umirovljenici zajedno.

Vezani članci Slika nije dostupna MNOGI SU ZASTALI KRAJ NJEGA Znate li tko stoji iza ovog plakata? Slika nije dostupna '11. rujna pobijedit će kliker građana'

Sporazum su potpisali Milan Bandić, Radimir Čačić, Ljubo Jurčić, Jurica Šoić i Milivoj Špika. Slogan koalicije je „Koalicija za premijera“.

„Ovo je koalicija znanja, iskustva, sposobnosti, rada, solidarnosti, zajedništva i odlučnosti. Uvjeren sam da će Hrvatska poslije 11. rujna krenuti pravim putem. Neka građani 11. rujna glasaju za sebe i bolji život, ako žele da žive kao Zagrepčani. Ako su za eksperimente kao i do sada, onda neka glasaju za one koji su ih 'dopeljali' do prosjačkog štapa“, rekao je nakon potpisivanja Bandić.

Rekao je da je ta koalicija spremna surađivati sa svima koji žele dobro Hrvatskoj. Nakon pet saborskih i gradonačelničkih mandata njegova je želja, rekao je, omogućiti hrvatskim građanima bolji život, te poručio kako će prva sjednica Vlade biti u Vukovaru, druga u Kninu, gdje će u srijedu predstaviti program, a treća na Brijunima od kojih žele napraviti Monte Carlo.

Odgovarajući na novinarski upit smatra li da bi trebao sudjelovati u televizijskom sučeljavanju s Andrejem Plenkovićem i Zoranom Milanovićem, koje je najavljeno u petak, Bandić je rekao da ga nitko nije zvao. „Sučeljavati se s ovom dvojicom je gubitak vremena. Između sučeljavanja s dva pripravnika i nuđenja rješenja građanima, biram ovo drugo“, rekao je Bandić.

Predsjednik Narodne stranke reformisti Radimir Čačić poručio je kako će ova koalicija odlučiti o premijeru. „Mi smo ljudi s rezultatom. Osnovna razlika između nas i drugih koalicija su naše znanje, sposobnost i kompetencije“, rekao je Čačić.

Predsjednik Novog vala Ljubo Jurčić kazao je kako Hrvatska ima resurse s kojima se može postići duplo veća proizvodnja i standard. Mnogi žele upravljati Hrvatskaom, ali nemaju iskustva, rekao je. „Za vođenje države treba imati znanje, iskustvo i energiju. Najbolji kapital koju jedna zemlja može imati je sposobna Vlada, a naša koalicija može formirati sposobnu Vladu“, rekao je Jurčić.

Govorili su i Jurica Šoić i Milivoj Špika, koji je rekao kako su umirovljenici potrebni drugima samo pred izbore te da će nakon ovih izbora hrvatski umirovljenici imati osobu koja će biti na čelu Ministarstva rada i mirovinskog sustava i zalagati se za njihove interese. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju