Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"bio sam zdraviji nego danas"

Bandić školi poklonio paket sapuna pa pričao da se on prao pepelom, ministrica ga brzo poklopila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić optužio je u ponedjeljak novinare da "rade priču ni od čega" kada pišu da u školama nema sapuna i tople vode, što je uočeno kada je u Hrvatskoj buknula zaraza koronavirusom, te je pritom savjetovao da se umjesto sapunom ruke peru - lugom, odnosno pepelom.

"Donio sam paket sapuna da poklonim školi Vladimir Prelog. Ja sam se prao u lugu od drveta. I bio sam zdraviji nego danas i mlađi. Prijeđimo na lug. Prat ćemo ruke lugom, ali ne u zagrebačkim školama. Nabavljam lug sa sela i perem ruke lugom", komentirao je Bandić upit je li Grad Zagreb odgovoran za to što u školama nema određenih potrepština.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna objavljen datum početka Bandić najavio testiranje učenika i nastavnika u Zagrebu: "O rezultatima ovise buduće mjere" Slika nije dostupna Priopćenje Grada U zagrebačkim osnovnim školama osigurani uvjeti za rad, objavljeni brojevi na koje roditelji mogu dobiti sve informacije ovaj vikend

Zagrebački gradonačelnik, koji je bio na otvorenju nadograđene Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, optužio je pritom novinare da rade priču ni od čega.

Smatra i kako je psihoza zbog koronavirusa samo priča "da netko proda lijekove".

"Zagreb ima standard 50 posto bolji nego ostatak Hrvatske i daj bog da taj ostali dio Hrvatske ima taj standard, pa kad su u pitanju i sapuni i lug, kroz koje se ja nastojim našaliti s vama", dodao je Bandić.

Na Bandićevu izjavu reagirala je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak ocjenivši je neprimjerenom. 

"Izjava gradonačelnika Zagreba, u kontekstu ozbiljnosti situacije s koronavirusom, krajnje je neprihvatljiva – sigurnost učenika je imperativ! Osnivač škole zadužen je za osiguravanje materijalnih sredstava škola i gradonačelnik Zagreba, kao i svi osnivači, dobivaju za to financijska sredstva i iz Državnoga proračuna tako da nema isprike za neodgovornost i zanemarivanje obveza", kazala je ministrica. (Hina/D.I.)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene