Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aqua park

Bandić: 'Ne prestajemo s radovima u Zagrebu!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu su ljetni mjeseci i ove godine iskorišteni kako bi se uredile stare prometnice ili napravile nove, a sezona građevinskih radova ovoga ljeta najintenzivnija je na prometnicama poput Radničke ceste, ali i u centru grada, u Cesarčevoj i Katančićevoj gdje je danas bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić je najavio da će za uređenje gradskih prometnica do kraja 2013. iz gradskog proračuna biti izdvojeno 250 milijuna kuna.

'Radnička cesta će u punu funkciju doći slijedeće godine kada je spojimo od nadvožnjaka do Petruševca i Žitnjaka i kada spojimo 'slijepo crijevo' Radničke ceste nakon Domovinskog mosta s novom cestom za Sisak i odvojkom za zračnu luku', kazao je Bandić.

Najavio je da će za dvije godine početi, a za četiri biti dovršena gradnja tramvajske pruge od Kvaternikovog trga do zračne luke zbog čega je ranije ostavljen tramvajski koridor od Kvatrića do Radničke i na Domovinskom mostu.

'Kad se spoji Radnička na pristupnu cestu za Sisak i desno odvojkom na zračnu luku, bit će to savršenstvo', ustvrdio je Bandić i najavio da će mu to biti zalog za šesti mandat.

Pročitajte i ovo Ilustracija provjerite obilazne pravce Najavljeni radovi na jednoj od prometnijih zagrebačkih prometnica: "Imajte strpljenja i razumijevanja" Zatvoren dio Zagrebačke ceste zbog sanacije podvožnjaka - 7 Radovi u gradu Mijenja se prometna regulacija u dijelovima Zagreba: Za pješake će vrijediti posebno pravilo

>> Zagrebačka skupština: Gradski proračun veći za 85 milijuna kuna

Za iduću godinu najavio je na Bundeku izgradnju i dovršetak 'najvećeg i najljepšeg aqua i skate parka u ovom dijelu Europe' o čemu, kaže, razgovara s onima koji su u Hrvatskoj već napravili nešto slično.

'Kad dobijemo vodeni park djeca će se onda manje brčkati u fontanama', dodao je.

Gradonačelnik Bandić jutros je obišao radove na prometnicama u centru - u Katančićevoj te u Cesarčevoj ulici gdje se obnavlja komunalna infrastruktura: kanalizacija, vodovod, plinovod i električne instalacije.

'U Cesarčevoj ulici gotova je prva faza radova ispred Europskog centra, druga faza je uređenje Bakačeve i dijela Vlaške do Kurelčeve, a na proljeće slijedi i završna faza', kazao je Bandić i naveo kako je riječ o staroj jezgri grada gdje je sve 'pod zaštitom' pa je posao prilično opipljiv, no obećao je da će do kraja listopada biti dovršen i popločen trokut Cesarčeva- Bakačeva- Kurelčeva. Procijenjena vrijednost radova tu je 18 milijuna kuna.

>> Bandić sutra od Skupštine traži Odluku o prodaji gradskih stanova i rebalans proračuna

Bandić je dodao da na najfrekventnijim točkama u gradu nastoje napraviti što više posla i dovršiti 'grube radove' dok su građani na odmoru kako bi gužve bile što manje.

'Tu pokazujemo sinergiju Gradske uprave i podružnica Zagrebačkog holdinga: Vodovoopskrbe i odvodnje, Gradske plinare, Zagrebačkih cesta. Sve što možemo napraviti preko Holdinga i njegovih podružnica, napravit ćemo, kako bi novci ostali u Gradu, a ono što ne ide preko Holdinga, potražit ćemo na tržištu', rekao je Bandić.

Zagrebački gradonačelnik apelirao je na građane da budu strpljivi tijekom građevinskih radova na koje su, dodao je, Zagrepčani ljeti već ionako navikli.

'Oni razumiju Gradsku upravu koja želi napraviti nešto novo u gradu', dodao je naglasivši kako je i on osobno svako ljeto u Zagrebu jer radi posao koji voli pa tako gušta i tako se odmara.

Bandić se pohvalio i da će radovi u Katančićevoj ulici biti gotovi već do 15. kolovoza, a koštat će 1,43 milijuna kuna. 'Tu obnavljamo ulicu i nogostup, postavljamo novu rasvjetu, a pritom pazimo na zelenilo i drveće. Katančićeva će izgledati svjetski kao što bi to rekao Duško Ljuština i kao što je to nekada i bila', zaključio je Bandić.

>> Projekt nove Zračne luke Zagreb ide dalje: Radovi počinju u rujnu

Direktor podružnice 'Zagrebačkih cesta' Alen Gospočić napomenuo je da će u narednih nekoliko godina asfalt, koji se reciklirao od početka godine, biti potrošen na održavanje malih ulica u gradu i svih makadamskih hodnika te da planiraju asfaltirati između 200 i 300 kilometara.

'Tempo radova je uobičajen, no ovo ljeto ipak puno više radimo na održavanju ulica s obzirom na zahtjeve našeg investitora, Grada Zagreba, pa očekujemo da ćemo bez prestanka raditi gotovo do kraja godine', kazao je Gospočić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene