Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rebalans proračuna

Zagrebačka skupština: Gradski proračun veći za 85 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački proračun povećan je za 85 milijuna kuna, a gotovo polovica tog iznosa (38, 5 milijuna) ide za kupnju udžbenika za osnovne škole, odlučili su danas zagrebački gradski vijećnici.

Preostali iznos uložit će se u sportske objekte, ploče s imenima ulica i kućnim brojevima, dječji vrtić na Vrbanima... Povećanje proračuna formalno je 'izvedeno' izmjenom i dopunom Proračuna Grada Zagreba za 2013. godinu teškog 6,67 milijardi kuna.

Pročitajte i ovo Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik Planovi za Novi Zagreb prema GUP-u bez amandmana Zatišje pred buru Novi "dan D" za Skupštinu: Čeka se rasplet drame oko GUP-a, evo kakve promjene donosi Zagrebu

>> Bandić otkrio kada namjerava otići u mirovinu

Izmjena, odnosno rebalans proračuna, temelji se, među inim, na dobroj naplati prihoda u prva četri mjeseca, planu da će postupak legalizacije povećati građevinsku aktivnost, a time i komunalni doprinos.

Za rebalans se izjasnilo 38 vijećnika, osam je bilo suzdržanih. Skupština je danas prihvatila izvješće o izvršenju gradskog proračuna za 2012. Ukupan minus Grada Zagreba iznosi 830 milijuna kuna, rekao je pročelnik Ureda za financija Slavko Kojić podnoseći izvješće.

Grad je lani potrošio 28 milijuna kuna više, nego je uprihodovao. Ukupan dug nastao je prethodnih nekoliko godina ponajprije zbog gospodarske krize i promjene poreznih propisa, tumači Kojić.

Unatoč manjku, Zagreb je optimalno likvidan, ponajprije jer je na kvalitetan način uspio uravnotežiti prihode i rashode, ističe Kojić. Gradskim financijama uteg je Zagrebački holding kojeg treba naučiti da zarađuje, a ne da stvara gubitke, rekao je Kojić.

Prihodi gradskog proračuna lani su ostvareni u iznosu od 6,4 milijarde kuna (95,6 posto od planiranih), rashodi su izvršeni u iznosu od 6,4 milijarde kuna što je 96,7 posto planiranih. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene