Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pitanje zrelosti države'

Milaković: Srbi u Vukovaru se neće odreći prava na ćirilicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srđan Milaković, predsjednik vukovarskog SDSS-a izjavio je za agenciju Srna kako 'uvođenje dvojezičnosti u gradu Vukovaru predstavlja pitanje vjerodostojnosti hrvatske države i institucija i zrelosti hrvatskog društva'.

'Mi apsolutno ne pristajemo na nametanje kolektivne krivnje i da se to isključivo veže za 1991.', rekao je Milaković dodajući kako rješavanje ovog problema pitanje primjene i poštivanja propisa koje je donijela Hrvatska.

Pročitajte i ovo Prosvjed protiv Viktora Orbana - 3 Mjesec dana do izbora Tisuće u prosvjedu protiv mađarskog premijera: Skup je vodio čovjek kojeg smatraju prvom prijetnjom Orbanu na nadolazećim izborima Prosvjedi u Dublinu Traže odgovornost od Sveučilišta VIDEO Propalestinski studentski prosvjedi proširili se i na dva europska grada: "Palestinci ginu duže od 200 dana, no nitko nas ne čuje"

>> Prosvjedovalo više od 20.000 ljudi: 'Nikad ćirilica u Vukovaru!'

Pojasnio je kako se ideja uvođenja ćirilice povezuje s ratnim događanjima iz 1991. "umjesto da bude shvaćena kao očuvanje identiteta pripadnika jedne zajednice, izuzetno brojne zajednice u Vukovaru, koja je na ovim prostorima nazočna i više od dva stoljeća".

Komentirajući današnji prosvjed u Vukovaru, Milaković je rekao da "Srbi u ovom gradu shvaćaju da predstavnici ili pojedini pripadnici većinskog naroda, imaju drukčije mišljenje o ovoj problematici i poštuju to mišljenje, ali se neće odreći svoga prava". (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene